Şubat Ayında Kartlı Ödemelerde Rekor Artış: Kredi Kartlarıyla Yapılan Harcamalarda Önemli Yükseliş

Şubat ayında kartlı ödemeler rekor kırdı! Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre, kredi kartı kullanımı ve yüksek enflasyonun etkisiyle ödemeler yüzde 162 arttı. Kamu ve vergi ödemelerinde ise dikkat çeken bir artış yaşandı.

Şubat ayında kartlı ödemelerde rekor artış yaşandı! Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre, kredi kartlarının nakit yerine tercih edilmesi ve yüksek enflasyonun etkisiyle ödemeler önemli ölçüde arttı. Özellikle kamu ve vergi ödemelerinde belirgin bir yükseliş gözlendi.

Şubat ayında, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre kartlı ödemelerde rekor kırıldı. Kredi kartlarının nakit yerine tercih edilmesi ve yüksek enflasyon nedeniyle yapılan harcamalardaki artış bu rekorda etkili oldu. Kredi kartlarıyla yapılan işlem adedi geçen yıla göre yüzde 40 artarken, ödemelerin tutarı ise yüzde 162 oranında arttı. Bu artışın büyük kısmı yüksek enflasyona bağlı olarak gerçekleşti. Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan toplam ödeme tutarı geçen yıla göre yüzde 152 artarak 1.01 trilyon lira oldu. Bu ödemelerin büyük bir kısmı kredi kartlarıyla yapıldı, özellikle kamu ve vergi ödemelerinde önemli bir artış gözlendi. Geçen yıl şubatta 8.2 milyar TL olan kamu ve vergi ödemeleri, bu yıl 31.1 milyar TL'ye yükseldi. Ayrıca, çeşitli gıda, yemek, eğitim, kırtasiye ve ofis malzemeleri gibi kalemlerde de önemli artışlar yaşandı. Benzin ve yakıt istasyonlarında yapılan harcamalar da belirgin şekilde arttı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Dünya Arı Günü: Arılar ve Tozlayıcılar İçin Koruma Çağrısı
Buğday Üretiminde Artış: Türkiye'de Tarım Sektörüne Olumlu Yansımalar
Kredi kartı kullanıcılarına kötü haber: Yeni düzenleme yolda!
Altın fiyatlarında düşüş mü yaşanıyor? 19 Mayıs altın tutarları
Altını çöpe atıyoruz! Evlerimizde var ama değerini anlamıyoruz