Şubatta istihdam edilenlerin sayısı yeni zirvesine ulaştı

Türkiye'de şubat ayında işsizlik oranı, önceki döneme göre 0,3 puan azalarak %8,7 seviyesine düştü. Bu dönemde işsiz sayısı ise 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bin kişi oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı ve işsizlik oranının önceki aya göre 0,3 puan azalarak %8,7 seviyesine düştüğünü duyurdu. Bu dönemde işsiz sayısı ise 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bin kişi oldu. İşsizlik oranı, geçen yılın aynı ayına göre ise 1,3 puan azaldı. Erkeklerde işsizlik oranı %7,3 iken, kadınlarda %11,3 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunda işsizlik oranı, bir önceki aya göre 0,8 puanlık düşüşle %15,6 olarak kaydedildi.

İŞ GÜCÜNE KATILIM YÜZDE 54

İstihdam edilenlerin sayısı ise bir önceki aya göre 147 bin kişi artarak 32 milyon 423 bin kişiye yükselerek tarihi bir zirveye ulaştı. İstihdam oranı da 0,2 puan artarak %49,3'e yükseldi. Bu oran, erkeklerde %66,5 ve kadınlarda %32,5 olarak gerçekleşti. İş gücüne katılma oranı ise %54 olarak sabit kaldı. İş gücüne katılma oranı erkeklerde %71,7 iken, kadınlarda %36,6 olarak belirlendi.

İşsizlik rakamlarını değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, istihdamın artış gösterdiğini ve işsizlik oranının düştüğünü vurgulayarak, yatırım, üretim, istihdam ve ihracata odaklanacaklarını belirtti.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Demir-Çelik Sektöründe Rekor Ceza: İncelemeler Sürüyor
Japon Finans Devleri Rekor Kârla Parlıyor: Toplam Net Kar 3 Trilyon Yeni Aştı!
Türkiye'nin 2024-2025 Şeker Pazarlama Yılında Belirlenen Kotaları Açıklandı
AB'nin Schengen Vize Ücretlerine Yüzde 12 Zam: Türkiye de Etkilendi
Koç Holding hisseleri Yapı Kredi'nin satılacağı iddiasından sonra tavan yaptı!