Sudan, BAE ile askeri ve ekonomik alanlarda anlaşma imzaladı

Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri ile askeri ve ekonomik iş birliğinde anlaştı

Sudan Dışişleri Bakanı Ali es-Sadık, ülkesinin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ulaştırma ve denizcilik alanlarında stratejik ekonomik ortaklığın yanı sıra askeri iş birliği ve tecrübe paylaşımı konularında anlaştığını belirtti.

Bakan Sadık, Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan’ın 4 günlük BAE ziyaretini tamamlayıp ülkesine dönmesinin ardından ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Egemenlik Konseyinin sitesinde ifadelerine yer verilen Sadık, tarafların ulaştırma ve denizcilik alanlarında "stratejik ekonomik ortaklığın yanı sıra askeri iş birliği ve tecrübe paylaşımı konularında anlaştığını" kaydetti.

Sudan Dışişleri Bakanı Sadık, "Sudan’daki mevcut durum, geçiş dönemi, özgür ve adil seçimlerle iktidarın devri için ulusal uzlaşı çabalarının" da görüşmede ele alındığından bahsetti.

İki ülke hükümetlerinin ve özel sektörün Sudan ekonomisinin geliştirilmesi için bankaların desteklenmesi konusunda da anlaştığını dile getiren Sadık, BAE Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın, Sudan'ı istikrara götürecek ulusal uzlaşıya tam desteğini teyit ettiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Mısır Dışişleri Bakanı: Gazze'deki Operasyonlar Ciddi Güvenlik Riski Taşıyor
Kiev'de Terör Saldırıları Önlendi: SBU, Rus Ajanların Planlarını Bozdu
Kilise Saldırısı Görüntülerine Sansür Tartışması
Ukrayna Danışmanı: Rusya'nın Yeni Atamaları Savaşı Büyütebilir
Eurovision'da AB Bayrağı Yasaklarına Tepki