Sudan'da kolera salgını: Ölü sayısı 348'e yükseldi

Sudan’da kolera salgını 9 eyalete yayılarak toplam vaka sayısı 11 bin 79'a ulaştı. 348 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca 5 eyalette dang humması şüphesiyle vakalar görülüyor.

Sudan’da devam eden savaş ve sağlık sistemindeki yetersizlikler, kolera salgınının hızla yayılmasına neden oldu. Yağışlar ve sellerin etkisiyle, ülkenin 9 eyaletinde 11 bin 79 vaka görülürken, salgın 348 can aldı. Ayrıca 5 eyalette dang humması şüphesiyle vakalar tespit edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, kolera salgını Sudan'ın 9 eyaletinde yayıldı ve vaka sayısı 11 bin 79'a ulaştı. Kolera nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının ise 348'e yükseldiği bildirildi. Ayrıca, ülkenin 5 eyaletinde dang humması şüphesiyle vakalar görüldü ve bu hastalık nedeniyle 2 kişi yaşamını yitirdi.

Haziran ayından bu yana etkili olan yağışlar ve seller, kolera salgınının yayılmasına neden oldu. Sudanlı yetkililer, 12 Ağustos'ta kolera salgınını resmen ilan etti. Savaşın sürdüğü ülkede, sağlık sisteminin yeterince etkin çalışamaması, salgın hastalıkların hızla yayılmasına ve halkın yaşam koşullarının daha da zorlaşmasına yol açıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.