Sudan'daki çatışmalarda ölen sivillerin sayısı 958'e yükseldi

Sudan Doktorlar Sendikası tarafınca meydana getirilen açıklamada, Sudan Silahlı Kuvvetleri ile Hızlı Destek Kuvvetleri içinde ülke genelinde yaşanmış olan silahlı çatışmalarda ölen sivillerin sayısının 958'e yükseldiği bildirildi. Ayrıca, yaralı sivil sayısının da 4.746'ya yükseldiği açıklandı. Çatışmaların başladığı 15 Nisan'dan bu yana yerlerinden edilen 1,9 milyondan fazla insanoğlunun Sudan iç

HARTUM, 15 Haziran (Xinhua) -- Sudan Doktorlar Sendikası tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada, Sudan Silahlı Kuvvetleri ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında ülke genelinde yaşanan silahlı çatışmalarda ölen sivillerin sayısının 958'e yükseldiği bildirildi.

Sivil toplum örgütünden yapılan açıklamada yaralı sivil sayısının da 4.746'ya yükseldiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Salı günü yaptığı son güncellemede, çatışmaların başladığı 15 Nisan'dan bu yana yerlerinden edilen 1,9 milyondan fazla insanın Sudan içinde ve dışında daha güvenli yerlere kaçtığını söyledi.

Açıklamada BM Mülteci Ajansı verilerine atıfla, 6 Haziran itibarıyla 1,4 milyon kişinin Sudan içinde yerinden edildiği ve 8 Haziran itibarıyla mülteciler, sığınmacılar ve ülkelerine geri dönenler de dahil olmak üzere yaklaşık 460.000 kişinin komşu ülkelere geçtiği kaydedildi.

OCHA'ya göre Sudanlıların geçiş yaptığı ülkeler arasında Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Mısır, Etiyopya ve Güney Sudan yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Suudi Arabistan Kralı Selman'a akciğer iltihabı teşhisi konuldu
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaşamını yitirdi
Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!
Kanada istihbaratından TikTok uyarısı geldi!
Gazze'de İsrail'in Sınır Kapılarını Kapatmasıyla İnsani Kriz Derinleşiyor