Suikast açıklaması: Şüpheliler suçsuz

Kuala Lumpur'daki Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey Kore) Büyükelçiliği'nce yapılan açıklamada, tutuklu bulunan iki kadın şüpheli Vietnamlı Doan Thi Huong ve Endonezyalı Siti Aisyah'a dair iddiaların gerçek olamayacağı...

Kuala Lumpur'daki Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey Kore) Büyükelçiliği'nce yapılan açıklamada, tutuklu bulunan iki kadın şüpheli Vietnamlı Doan Thi Huong ve Endonezyalı Siti Aisyah'a dair iddiaların gerçek olamayacağı belirtildi. Şüphelilerin zehiri ellerine döküp Kim Jong-nam'ın yüzüne sürdüğüne dair Malezya polisinin iddialarının hatırlatıldığı açıklamada, "Madem öyle, iki kadın şüphelinin hala hayatta olması nasıl mümkün olabilir?" sorusu yöneltildi.

Ayrıca, suikastle ilgili gözaltına alınan bir Koreli erkek şüphelinin de 'anlamsızca alıkonulduğu' kaydedildi.

Açıklama Malezya polisinin suikastle ilgili soruşturmada, biri Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde, diğeri Air Koryo'da görevli iki kişiyi sorguya çağırdıklarına dair yaptığı açıklamadan hemen sonra geldi. "Her ikisinin de sorgulanabilmesi için büyükelçiliğe başvurduk. Büyükelçiliğin bizimle işbirliği yaparak bu kişileri hızlı bir şekilde sorgulamamıza olanak sağlayacağını umuyoruz. Aksi taktirde bize gelmelerine zorlarız" diyen Kuala Lumpur Emniyet Müdürü Halid Ebu Bekir, sorguya çağrılan kişilerin halen Malezya'da bulunduğunu ve söz konusu Kuzey Kore diplomatının büyükelçi yardımcısı konumunda olduğunu vurgulamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti
Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
Güney Afrika, İsrail'in Refah'ın derhal boşaltılması açıklamasından büyük endişe duyduğunu belirtti
ABD Senatörleri, UCM Başsavcısını İsrail'e Yönelik Tutuklama Emri Konusunda Tehdit Etti