Suikasti El Nusra'nın işlediğini Moskova'ya Ankara bildirdi

ABC Gazetesi/Mahir Esen-MoskovaRusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a önceki gün düzenlenen suikastı, Fetih el şam Cephesi (eski adıyla El Nusra Cephesi) internet sitesinde yayınladığı bir mektup ile üstlendi. Mısır gazetesi...

ABC Gazetesi/Mahir Esen-Moskova
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a önceki gün düzenlenen suikastı, Fetih el şam Cephesi (eski adıyla El Nusra Cephesi) internet sitesinde yayınladığı bir mektup ile üstlendi. 

Mısır gazetesi El Yum El Seba ise Karlov'a düzenlenen suikastı, Fetih el Şam öncülüğünde İdlib'de kurulan Fetih Ordusu'nun üstlendiğini yazdı. Haberde, Fetih Ordusu'nun suikastı üstlendiğini açıkladığı bildirinin görüntüsüne de yer verildi. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MOSKOVA'YA BİLDİRDİ

ABC Gazetesi Moskova Temsilcisi Mahir Esen'in Kremlin kaynaklarından edinbdiği bilgiye göre ise suikastin El Nusra örgütü tarafından işlendiğini dünkü Moskova zirvesi sırasında Türk Dışişleri hayaeti Moskova yönetimine bildirdi.Dışişlerinin ayrıca eylem için Mevlüt Mert Altıntaş'a yardım ettikleri gerekçesi ile 'ülkücü' kökenli iki kişinin gözaltına alındığı bilgisini de Rusya yönetimi ile paylaştığı öğrenildi.

ÇAVUŞOĞLU 'FETÖ' , KREMLİN 'ACELE ETME' DEMİŞTİ

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün yaptığı açıklamada suikastin arkasında FETÖ'nün olduğunu açıklamıştı. Ancak Kremli Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a düzenlenen suikastın arkasında kimlerin bulunduğu konusunda çıkarım yapmak için "acele etmeme" çağrısı yapmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

ATM'de Para Kabusu! Bazı Banknotlar Kabul Edilmiyor mu?
Yatağınızda Rahatlarken Para Kazanma Fırsatı! Araştırmaya Katılın
Seçil Erzan davasında iki yeni iddianameyle beraber ceza 275 yıla çıktı!
Rihanna'dan Şaşırtan İtiraf! 'Pişmanım'
Sinema Dünyasında Heyecan Yaratan Yeni Proje: Huysuz Virjin'in Hayatı Filmi Oluyor!