Sular Çekildi, Tarih Gün Yüzüne Çıktı: Adıyaman’da 3 Bin Yıllık Yerleşim Alanı!

Adıyaman Müze Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Barajı kıyısında yürüttükleri çalışmalar sonucunda 3 bin yıl öncesine dayanan 10 yerleşim alanı ortaya çıkardı. Bölgede yapılan incelemeler sırasında kaya yerleşkeleri, çömlekler, oda tipi yapılar ve su kanalları bulundu.

Adıyaman Müze Müdürlüğü ekipleri, Adıyaman'ın Belören köyü kırsalında Atatürk Barajı kıyısında tarihi alanların tespitine yönelik önemli bir çalışma başlattı. Ekipler, arazi taramaları ve tekneyle yapılan kıyı incelemeleri sonucunda geçmişi 3 bin yıl öncesine dayanan 10 yerleşim alanı keşfetti.

KAYA YERLEŞKELERİ VE TARİHİ ÇÖMLEKLER BULUNDU

 

Adıyaman Müzesi Müdürü Mehmet Alkan, bu keşfi duyururken yerleşim alanlarının kaya yerleşkelerinden oluştuğunu ve bölgede çok sayıda çömleğin bulunduğunu belirtti. Alkan, "Bu çömlekler, burada bir zamanlar yaşayan insanların izlerini taşıyor. Aynı zamanda alan araştırmasında su kanalları ve oda tipi yerleşim yapıları da tespit ettik" diye konuştu.

ATATÜRK BARAJI’NDAKİ SU SEVİYESİNİN ÇEKİLMESİ KEŞFİ HIZLANDIRDI

Atatürk Baraj Göleti kıyısında suların çekilmesiyle tarihi yerleşim alanlarının daha görünür hale geldiğini belirten Alkan, "Bu durum, bölgede detaylı bir çalışma yapmamıza olanak sağladı. Tarihin derinliklerine dair yeni bulgular elde ettik ve araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.