Süleyman Soylu'dan, 16 milyonun belediye başkanına 'Ahmak, bedelini ödeyecek'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Avrupa'da Türkiye'yi şikayet ettiğini iddia ederek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Avrupa'da Türkiye'yi şikayet ettiğini iddia ederek, "Avrupa'ya giderek Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ağır sözlerle hedef aldı.Ankara’da düzenlenen Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu 2. grup açılış programında konuşan Soylu, geçtiğimiz günlerde Fransa'da katıldığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nda Türkiye'yi şikâyet ettiğini iddia ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik hakarete varan ifadeler kullandı.

'TÜRKİYE’Yİ ŞİKÂYET EDEN AHMAĞA SÖYLÜYORUM'

İmamoğlu'nu toplantıda yaptığı konuşma üzerinden hedef alan Bakan Soylu, "Terörist olmaktan ceza alanları bu ülkenin selameti ve o beldenin selameti için görevden aldığımızda, Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Yazıklar olsun, bu milletin sana okuttuğu okula yazıklar olsun. Bu milletin sana verdiği emeğe yazıklar olsun." dedi.

CHP'DEN YANIT: SORUMLULUĞU VARDIR, HESABI SORULACAKTIR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ekrem İmamoğlu'nu 'bedelini ödeyeceksin' diyerek tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi. Öztrak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Süleyman Soylu seçilmiş birine kalkıp bu hakaretleri edecek kadar kendini kaybetmiş vaziyettedir. Atanmışların seçilmişlere bu şekilde konuşmaya hakları yoktur! Her yurt dışına çıktıklarında Türkiye'yi kötülediler. Bu lafın sorumluluğu vardır ve hesabı sorulacaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek
El sıkışıp eleştireceğiz