Süleyman Soylu'dan "dokunulmazlığının kaldırılması" için başvuru

Süleyman Soylu, TBMM Başkanlığı'na yasama dokunulmazlığının kaldırılması için başvuruda bulundu. Soylu, siyasi kariyerinde karşılaştığı iftira ve karalamalarla hukuk yoluyla mücadele etmenin gerekli olduğunu belirtti.

Süleyman Soylu, TBMM Başkanlığı'na sunduğu dilekçede yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. 40 yıllık siyasi kariyerinde karşılaştığı iftira ve karalamalarla hukuk zemininde mücadele etmenin zaruri olduğunu belirten Soylu, İçişleri Bakanlığı dönemindeki mücadelelerini hedef alan kampanyaların, devletin itibarını zedelemeye yönelik olduğunu ifade etti.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, 26 Temmuz Cuma günü TBMM Başkanlığı'na bir dilekçe sunarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.

Dilekçesinde, 40 yıldır siyasette aktif olduğunu ve bu süre boyunca çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten Soylu, her görevinde millete hizmet etme, hesap verme ve şeffaf olma sorumluluğu taşıdığını ifade etti. Siyaset kurumunun zaman zaman çeşitli iddialar ve ithamlarla karşılaşabileceğine dikkat çekti.

Soylu, TBMM çatısı altında milletvekilliği görevini yerine getirirken, hükümetleri, İçişleri Bakanlığı dönemini ve kendisini hedef alan, devletin itibarını zedelemeyi amaçlayan pek çok mesnetsiz ve manipülatif karalama kampanyası ile karşı karşıya kaldıklarını vurguladı.

Karalamaları ve iftiralarıyla kamuoyunda şüphe oluşturmaya çalışan şer odaklarıyla hukuk zemininde mücadele etmenin gerekli olduğunu belirten Soylu, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız tarafından İçişleri Bakanlığı görevine getirildiğimiz günden itibaren, milletimizin huzurunu, refahını, kamu düzenini ve güvenliğini sağlamak amacıyla yürüttüğümüz mücadeleye milletimiz tanıklık etmiştir. Ancak, bu mücadeleyi baltalamak ve itibarsızlaştırmak amacıyla organize bir şekilde kamuoyunun dezenforme edilmesine yönelik iftira ve karalamalar içeren bir kampanya yürütülmüştür."

Soylu, insani ve vicdani değerlerden yoksun olan bu kampanyanın hukuken açıklanabilir bir yönü bulunmadığını belirtti ve şu ifadeleri ekledi:

"Demokrasiye ve hukuka olan bağlılığım, devletime olan sadakatim ve milletimize karşı sorumluluğum gereği, tüm bu karalama ve itibarsızlaştırma kampanyalarına karşı yasama dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep ediyorum. Görevde bulunduğum döneme ilişkin yürütülen karalama kampanyalarının hakkaniyetli bir şekilde ele alınması için, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve TBMM İçtüzüğü çerçevesinde dokunulmazlığımın kaldırılmasını arz ederim."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.