Süleyman Soylu'nun Başbakan olmasına mazisi izin verecek mi?

ABC Haber MerkeziMHP'den ihraç edilen muhaliflere yakın Yeniçağ'ın yazarı Ahmet Takan, bugün yayınlanan köşesinde, erken kongreye hazırlanan AKP’de Berat Albayrak ekibinin, "Binali Yıldırım'ın ipini çektiğini" yazmıştı....

ABC Haber Merkezi

MHP'den ihraç edilen muhaliflere yakın Yeniçağ'ın yazarı Ahmet Takan, bugün yayınlanan köşesinde, erken kongreye hazırlanan AKP’de Berat Albayrak ekibinin, "Binali Yıldırım'ın ipini çektiğini" yazmıştı. Takan, aynı şekilde kulislerde Yıldırım'ın koltuğuna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun oturacağın konuşulduğu iddiasına da köşesinde yer vermişti. 

Bu yazının yayınlanmasından sonra bir süre sessiz kalan Soylu, sonunda Twitter hesabından "Önümüzde çok iş var. Sıtkı sadakatle çalışacağız. Ancak gazeteci kılığındaki lağım fareleri boş durmuyor. Fitne'ye karşı koruyucu Allah'tır" şeklinde bir mesaj paylaştı. 

Takan'ın başlattığı tartışma, Süleyman Soylu'nun hiç de "Erdoğan'cı" olmayan mazisini hatırlattı. 

2008 yılında Tansu Çiller'in ve Mehmet Ağar'ın ardından Demokrat Parti Genel Başkanı olan Süleyman Soylu, AKP'nin 'çıkış' dönemi olan bu dönemde 'sert' diye düşünülebilecek bir politika izledi. Sonrasında kapsama alanına giren Soylu, AKP'ye adeta transfer oldu. 

Ancak arşiv silinmedi.  Demokrat Parti Genel Başkanı'yken yaptığı bazı konuşmaları referandum sürecinde ekranına taşıyan Tele1, "Ne Demişti?" bölümünde bu maziyi hatırlatmıştı. 

İşte bu görüntülerden ilki. Soylu, 2009'da yaptığı bu konuşmada "AKP'ye gününü göstereceğiz" diye bağırıyor:

Yine 2009'a ait başka görüntülerde ise Soylu, dönemin Başbakanı olan Erdoğan'la "Sayın Başbakan, sen kim Menderes kim?" ifadeleriyle dalga geçiyor:

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İlaç şirketi Kovid aşısının yan etkilerini ilk kez kabul etti: Felç, beyin hasarı, kalp krizi
BM açıkladı: Gazze'deki enkaz Ukrayna'dan fazla
Türkiye fazla mesaide zirvede: Avrupa’nın 4 katı fazla olduğu açıklandı
Netanyahu'ya tutuklama kararı çıkarsa Filistin yönetimini yıkarız
'Soyadının ağırlığını taşımaktan aciz' sözlerine yanıt geldi