Süleyman Soylu'nun dokunulmazlık dilekçesine Meclis'ten yanıt!

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Başkanlığı'na dokunulmazlığının kaldırılması için başvuruda bulundu.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'ye dokunulmazlığının kaldırılması için başvuruda bulundu. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bu talebe yanıt vererek gerekli işlemlerin olmadığını belirtti.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Başkanlığı'na dokunulmazlığının kaldırılması için başvuruda bulundu. Dilekçesinde, "karalama ve iftira kampanyalarında suç yapıları ile fikir ortaklığı ve işbirliği içerisinde olanların yıkıcılığına bigane kalmamayı, her anı sadakat, kararlılık ve fedakarlıkla dokunmuş mücadelenin rövanşını almak isteyenlere karşı vazgeçilmez sorumluluk" ifadelerine yer verdi.

Bu başvuruya, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan bir yanıt geldi. Kurtulmuş'un imzasıyla gönderilen yazıda, "Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin işlemler, Anayasa ve İçtüzük hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Başkanlığımıza hakkınızda herhangi bir tezkere ulaşmamıştır. Bu açıklamalar doğrultusunda başvurunuz hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem yoktur." denildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.