Süleyman Soylu'ya Yakın İsimler Merkezde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan valiler kararnamesinde, eski İçişleri Bakanı Soylu'ya yakın isimler merkeze çekildi. 12 vali görevden alınırken, 12 yeni vali atandı. Eski Hatay Valisi Rahmi Doğan, tartışmalı bir şekilde Sakarya Valiliği'ne getirildi.

SÜLEYMAN SOYLU'YA YAKIN İSİMLER MERKEZE ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan valiler kararnamesinde, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın isimlerin merkeze çekilmesi dikkat çekti. Bu kapsamda Burdur Valisi Türker Öksüz, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz merkeze alındı. 

12 VALİ GÖREVDEN ALINDI, 12 YENİ VALİ ATANDI

Kararnamede toplamda 12 vali görevden alınırken, 4 valinin görev yeri değiştirildi ve 12 yeni vali atandı. Burdur Valisi Türker Öksüz, Soylu'nun İçişleri Bakanlığı döneminde genel sekreterlik yapmıştı ve daha sonra valiliğe atanmıştı. Bolu Valisi Erkan Kılıç da Soylu'nun İçişleri Bakan Yardımcılığı döneminde görev yapmıştı.

ESKİ HATAY VALİSİ RAHMİ DOĞAN'IN SAKARYA VALİLİĞİ ATAMASI

Eski Hatay Valisi Rahmi Doğan, 6 Şubat depremlerinde görevlerini yerine getirmediği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulmasına rağmen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu suç duyurusu işleme alınmadı. Aynı günün gecesinde Doğan’ın Sakarya Valiliği'ne atanması ise kamuoyunda geniş bir tartışmaya yol açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.