Süleymancılar yeni yurt açıyor!

Süleymancılar Cemaati Endonezya'nın Serang Sehrinde hafızlık okulu açıyor. Okulun temel atma töreni 23 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirildi.Odatv’den Gülseren Tozkoparan’ın haberine göre üç katlı olacak ve 4 bin m2 kapalı...

Süleymancılar Cemaati Endonezya'nın Serang Sehrinde hafızlık okulu açıyor. Okulun temel atma töreni 23 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Odatv’den Gülseren Tozkoparan’ın haberine göre üç katlı olacak ve 4 bin m2 kapalı alanı kapsayacak okulun 300 öğrenci kapasiteli olacağı, 1,5 yıl içinde yapımının bitirilmesinin planlandığı kaydedildi.

Yapımı bitirilen okulun kalan tüm ihtiyaçlarının UICCI- United Islamic Cultural Centre of Indonesia kuruluşu şemsiyesi altında Müslümanların yardım ve hasenatı ile tamamlanacağı bildirildi.

Şimdilik yalnızca erkek öğrenci alacak okulda, 1 yıllık hafızlık kursu sonrası Türkçe ve Arapça dillerinin okutulacağı ayrı bir bölüm olacak ve mezuniyeti takiben öğrencilere Türkiye'de eğitim için burs imkanları sunulacağı da verilen bilgiler arasında.

SÜLEYMANCILAR O YURT YANGINIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Süleymancılar Cemaati Adana’nın Aladağ ilçesindeki yurt yangınıyla gündeme gelmişti. 29 Kasım'da yurtta çıkan yangında 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak  üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? (2023-2024 MEB eğitim öğretim takvimi)
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Bütün okullar imam hatip lisesi yapılmak isteniyor
Proje okullarına öğretmen atama kılavuzu yayımlandı