AKP’li Hüseyin Keskin yönetimindeki Sultanbeyli Belediyesi'nde yolsuzluk skandalı yaşandığı iddia edildi. Belediye, yollara asfalt döktüğünü belirterek 12 milyon 733 bin 650 lira belediye bütçesinden harcama yaptı. Yıllardır Sultanbeyli’de yaşayanlar ise yollara asfalt dökülmediğini fark etti. Konuyla yakından ilgilenen Ali Yakup Turanoğlu belediyenin kapısına gitti, hak ediş fişlerinin halka gösterilmesini istedi ancak belediye konuyu cevapsız bıraktı. Belediyeden yanıt gelmeyince 16 Ağustos 2018’de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığa gitti. Savcılık, yolsuzluk iddialarını içeren belgeleri inceledi ve İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istedi. İçişleri Bakanlığı ise soruşturmaya izin vermedi. Turanoğlu, Tele1’e yaptığı açıklamalarda, konunun aydınlatılmasını belirterek, soruşturma izni talep etti.
“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, SAVCISINA GÜVENMİYOR MU?”
“Bakanlık neden soruşturmaya izin vermiyor? Çıksınlar açıklama yapsınlar resmi belgelerle. Bakanlık belediyesine güveniyorsa soruşturma izni versin, savcılarımıza mı güvenmeyecekler? İçişleri Bakanlığı 15 aydır soruşturma izni vermiyor. Asfaltın yapıldığını gösterdikleri hak ediş listelerini yayınlasınlar. Yayınlayamazlar çünkü asfalt yapmadılar. O adresler yayınlandığı zaman halk diyecek ki, ‘bu sokaklara asfalt yapılmadı’ işte bundan korkuyorlar.”
“BELEDİYE CHP’Lİ OLSAYDI SORUŞTURMA 15 AY BEKLER MİYDİ?”
“Asfaltlardan karot örneği alınıyor. Karot demek; bu sokaktaki asfalta, kaç sene önce, kaç kere, asfalt döküldüyse onun analizi demektir. Zaten İçişleri Bakanı izin verirse orada karot örneği alınıp incelendiği zaman asfaltların dökülmediği ortaya çıkacaktır. Belediye yolsuzluk yaptığını iyi biliyor. Bildiği için ne yayınlama yapıyor ne resmi açıklama yapıyor. Acaba bu belediye AKP’li değil de CHP’li olsaydı, soruşturma izni bekler miydi? Çok merak ediyorum.
“HAYALİ SOKAKLAR VAR”
“Sultanbeyli’deki yerel basın asfalt dökülen sokakların listesini yayınladı. Kendileri yayınlayamadı ama yerel basına yayınlattılar. Ancak normalde Sultanbeyli’de olmayan sokaklar listeye yazılmış. Bazı sokaklar iki kez yazılmış. Büyükşehire ait olan yerler var. Sultanbeyli’de olmayan ‘hayali sokaklar’ var. Çıksınlar resmi belgelerle açıklama yapsınlar. Ne için susuyorlar? Tüm sorumluluk Ankara’nın ve Sultanbeyli Belediyesi’nin. Belediye nasıl olsa Ankara bize karışmıyor mantığıyla rahatça hareket ediyor. Bu halka yazık günah değil mi? Halk geçim derdinde bunlar götürme derdinde”