Süper Lig'de yabancı kuralı için kritik gün

TFF Yönetim Kurulu, bugün (Salı) yabancı oyuncu sayısı için yapılan başvuruları değerlendirecek. Beşiktaş ve Trabzonspor'un talep ettiği artış, Kulüpler Birliği'nde tartışıldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sorun yaşayan kulüplerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

TFF Yönetim Kurulu, bugün (Salı) yeni yabancı oyuncu sayısı için yapılan resmi başvuruları değerlendirecek.

Beşiktaş ve Trabzonspor, yabancı oyuncu sayısının artırılması amacıyla Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunmuştu. TFF Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında bu konunun netleştirilmesi bekleniyor.

Son Kulüpler Birliği toplantısında, yabancı sayısının artışı üzerine tartışmalar yaşandı. Bazı kulüpler, "Kurala göre hazırlık yaptık, sorun yaşamıyoruz" derken, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor, yabancı oyuncu sayısının bir artmasını talep etti.

Toplantı sonrası Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Federasyon, yabancı sayısını 12'den 14'e çıkardı. Ancak bazı kulüplerin hala fazla yabancı oyuncusu mevcut. Bonservissiz kalan futbolcular, kulüpler için zarar verici olabilir. Bu durumu federasyonla görüşeceğiz. Sorun yaşamayan kulüplerin, sorun yaşayanlara destek olması gerektiğini belirttik" şeklinde açıklama yaptı.

Sonuçların açıklanması bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.