Süper Lig'den tam 8 kulüp PFDK'ye sevk edildi!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında yaşanan çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle 8 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında yaşanan çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle 8 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. TFF'den yapılan açıklamaya göre, bu kulüpler arasında Gaziantep FK, Galatasaray, Samsunspor, Sipay Bodrum FK, Trabzonspor, Fenerbahçe, Antalyaspor ve Adana Demirspor bulunuyor. Söz konusu kulüpler, farklı karşılaşmalarda yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi.

Bu hafta oynanan maçlarda yaşanan olaylar sadece kulüplerle sınırlı kalmadı. Trabzonspor'un Bosna Hersekli futbolcusu Edin Visca, RAMS Başakşehir'in Yunan oyuncusu Dimitris Pelkas ve Sipay Bodrum FK'nin Angolalı futbolcusu Fredy, müsabakalarda kural dışı hareketlerde bulundukları gerekçesiyle tedbirli olarak PFDK'ye sevk edildi. Oyuncuların disiplinsiz davranışlarının yanı sıra, sahadaki agresif tutumları ve kırmızı kartla oyun dışı kalmaları da bu sevklerin ana nedenleri arasında gösterildi.

Bunun yanı sıra, Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı da TFF talimatlarına aykırı hareketleri nedeniyle disipline gönderildi. Başkanların, yöneticilerin ve teknik kadronun davranışlarının da disiplin kuralları çerçevesinde değerlendirilmesi, futbolun tüm aktörlerinin saha içi ve dışı kurallara uyumunun önemine işaret ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.