Süper Lig'e play-off sistemi mi geliyor? TFF Başkanı olan Mehmet Büyükekşi resmen açıkladı!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 'Süper Lig'e play-off sistemi gelecek mi?' sorusunu yanıtlayarak çarpıcı açıklamalara imza attı. İşte o detaylar...

Trendyol Süper Lig'in yeni yayıncı kuruluşunun belli olmasıyla birlikte yeni sezonda play-off sisteminin uygulanacağı öne sürüldü. Söz konusu iddiaların peşinden açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi 'play-off sistemi gelecek mi?' sorusunu yanıtladı.

SÜPER LİG'E PLAY-OFF SİSTEMİ AÇIKLAMASI!

Süper Lig'de son haftaların yaklaşmasıyla beraber yeni sezonda play-off sisteminin uygulanacağı öne sürülmüştü. TFF Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TFF Başkanı Büyükekşi, play-off iddialarına açıklık getirdi.

Daha önce 2011-2012 sezonunda uygulanan play-off sistemi hakkında konuşan Büyükekşi, play-off sisteminin gündem dışı olduğunu açıkladı.

Büyükekşi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şu anda lig şampiyonumuz Şampiyonlar Ligi'ne, Türkiye Kupası'nı kazanan takım da Avrupa Ligi'ne katılıyor. Gelecek sezondan itibaren Türkiye Kupası'nın formatını değiştirdik. Kupayı daha heyecanlı bir hale getiriyoruz. Hypercube şirketine Süper Lig'de play-off olup olmaması konusunda bir çalışma yaptırmıştık. Kulüplerimiz çıkan play-off şartlarını uygun görmedikleri için de şu an gündemimizde play-off yok. Hedeflerimizden biri de Süper Ligi 18 takıma düşürmek. 18 takıma düştükten sonra da play-off olmadan yolumuza devam edeceğiz. Bu yıl 4 takım, önümüzdeki sezon 4 takım, bir sonraki sezon da 3 takım düşecek ve Süper Lig ideal halini alacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Yılmaz Vural resmen bir başına kaldı!!
Toni Kroos futbol'dan ayrılıyor!
Göztepe İlk İmzasını ile sahada!
İsmail Kartal'ın deplasmanda önüne geçilmedi!
Galatasaray, Milli Yıldızı Kadrosuna Katmak İçin Harekete Geçti! Aslan'dan Dev Transfer Hamlesi!