Sur'da gazdan etkilenen bir kişi hayatını kaybetti

Müdahale sonrası gazdan etkilenen HDP'li yönetici Muhsin Maltaş'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.Edinilen bilgilere göre, kalp rahatsızlığı olduğu öğrenilen HDP Lice ilçe yöneticilerinden Muhsin Maltaş yoğun gazdan etkilenerek...

Müdahale sonrası gazdan etkilenen HDP'li yönetici Muhsin Maltaş'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, kalp rahatsızlığı olduğu öğrenilen HDP Lice ilçe yöneticilerinden Muhsin Maltaş yoğun gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Maltaş hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların sona erdirilmesi çağrısıyla şehrin faklı yerlerinden Sur’a yürümek isteyen gruba polis sert müdahalede bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın dün saat 16.00’da operasyonların ve 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesine yürümeleri çağrısı üzerine kentte yoğun güvenlik önlemi alındı.

Diyarbakır Valiliği de dün saat 12.00’den itibaren ikinci bir emre kadar Sur’da ikamet edenlerin haricinde ilçeye girişleri yasakladı. İlçeye girişte asker ve polisten oluşan güvenlik güçleri, zırhlı araçlarla önlemleri artırırken içeri girenleri tek tek kimlik kontrolünden geçirdi. Yürüyüş çağrısına uyup saat 15.30 sıralarında Urfakapı’da toplanıp Sur’a girmek isteyen grup dağılmaları için yapılan çağrıya uymayınca polis, tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermiyle müdahale etti. Gruptan yüzü maskeli kimi kişiler polise havai fişek ve taşlı saldırıda bulundu. Olaylar kentin diğer semtlerine de sıçradı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!
Avustralya’nın eski lideri Morrison’dan ‘kaygı bozukluğu’ itirafı geldi
Eski IMF başkanına hapis cezası isteniyor
Hisseler tavan yaptı! 20 yıldan sonra ilk kez: Dev şirket temettü dağıtacağını duyurdu
Polisin boynuna bastırdığı adam hayatını kaybetti