Sur'daki ırkçı klipte güvenlik görevlisi oynamış!

Bilgi İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk’ten geldi.HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ı dün akşam arayan Öztürk, klipteki yüzü maskeli kişinin güvenlik görevlisi olduğunu söyledi. Öztürk, şahsın açığa...

Bilgi İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk’ten geldi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ı dün akşam arayan Öztürk, klipteki yüzü maskeli kişinin güvenlik görevlisi olduğunu söyledi. Öztürk, şahsın açığa alınması için talimat verildiğini de söyledi.

Ne olmuştu?

Önceki gün Youtube üzerinden yayınlanan bir videoda, Fatihpaşa ve Hasırlı mahallelerinde kendine ''Sat5’ adını veren rapçinin çektiği klip görülüyordu.

Sur’da operasyonlar 9 Mart’ta bitirilmesine rağmen Savaş, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Hasırlı mahallelerine girişe hala ''patlayıcı yerleştirilebileceği’ gerekçesiyle izin verilmiyor. Klibin çekildiği bölgede evi olanlar dahi, kaymakamlık izniyle ve yanlarında polislerle mahallelere girebiliyor. Klipte ise yüzü özel harekat maskesiyle kapalı bir rapçinin''kuş uçurtulmayan’ ve büyük bölümü tahrip edilmiş Fatihpaşa Mahallesi’ndeki Kurşunlu Camii avlusunu, çevresini, Hasırlı Mahallesi’ndeki sokakları ve evleri rahat rahat gezdiği görülüyordu.

Şarkının sözlerinde, “Kalk, uyan herkes Ermeni, hepsi kalpazan. Ben kimim? Türk’ün oğlu, yani dışlanan… Bana bir sorsan, çözümü çok basit. Eğer değişmezse kafalara sık lan!'' gibi ifadeler yer almaktaydı.

Diyarbakır valiliğiyse klip çekimi için kendilerinden herhangi bir izin alınmadığını ve inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kendini yaraladığı iddia edildi: Dilan Polat için Adli Tıp Kurumu’na sevk kararı alındı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar?
28 Şubat Davası ertelendi: Mahkeme davayı 9 Eylül'e erteledi
Dikkat! Tehlikeli Balık Türü Türkiye'de Görüldü
Tüyler Ürperten Öngörüler: Simpsonlar'ın Sırrı Çözüldü!