Suriye Ordusu, IŞİD’i Halep’ten temizliyor

Zeynep PekinSuriye ordusu Halep’in Doğu kırsalında İslam Devleti’nin bölgedeki kalesi olan Al-Hafsa kasabasına doğru büyük ilerleme kaydettiklerini bildirdi. Şiddetli çatışmalar sonrası aralarında ABD destekli Suriye Demokratik...

Zeynep Pekin

Suriye ordusu Halep’in Doğu kırsalında İslam Devleti’nin bölgedeki kalesi olan Al-Hafsa kasabasına doğru büyük ilerleme kaydettiklerini bildirdi. Şiddetli çatışmalar sonrası aralarında ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kontrolünde olan Dkherah köyünün de bulunduğu bir kaç köy ele geçirildi. Al-Hafsa kasabasının kurtarılmasıyla, IŞİD kontrolündeki 23 köy daha çembere alınarak temizlendi. Suriye ordusunun Al-Hafsa kasabasındaki beklenmedik zaferinin üzerine İslam Devleti militanlarının köylerden direnmeden geri çekildikleri bildirildi.

Halep’in Kuzeyinin tamamına su veren istasyonların ise perşembe gününe kadar tekrardan çalıştırılacağı öngörülüyor. IŞİD’in elinde olan su istasyonlarından Halep’e 61 gündür su verilmiyordu. Su istasyonlarının ele geçirilmesiyle etrafına yerleştirilmiş çok sayıda mayın ve EYP (el yapımı patlayıcı) fark edildi.

Suriye ordusunun bugünkü operasyonlarda IŞİD’e ait iki bombalı araç ve üç silahlı pikap yok ettiği ve bomba yüklü iki adet insansız hava aracı düşürdüğü kaydedildi.

Al-Hafsa kasabası ve çemberdeki 23 köyün tamamen temizlenmesinin ardından ordunun yönünü İslam Devleti’nin son çaresi olan Jirah Havaüssü ve militanlarının diğer bir kalesi olan Deyr Hafir kasabasına çevireceği tahmin ediliyor. Bu iki bölgenin de kurtarılmasıyla Halep kentinin tamamı İslam Devleti ve militanlarından temizlenmiş olacak.

Suriye ordusu 17 Ocak’ta başladığı doğu Halep operasyonunda bugüne dek 145 köyü militanlardan temizleyerek, sözde halifeliğin topraklarını 1000 km kadar daraltmış oldu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.