Suriye ordusu Lazkiye'nin kuzeyinde ilerliyor!

Suriye ordusu, ulusal savunma güçlerinin de desteğiyle Lazkiye'nin kuzeyindeki sınır yakınındaki Kala'a Dağı'nı cihatçılardan temizlemişti. Son kazanımlara yenisi eklenerek ordu, stratejik Kinsabba kasabasında da tekrar kontrolü...

Suriye ordusu, ulusal savunma güçlerinin de desteğiyle Lazkiye'nin kuzeyindeki sınır yakınındaki Kala'a Dağı'nı cihatçılardan temizlemişti. Son kazanımlara yenisi eklenerek ordu, stratejik Kinsabba kasabasında da tekrar kontrolü ele geçirdi.

Suriye ordusu ve müteffiklerinin şu an Türkiye sınırına 3 kilometre mesafede olduğu bildiriliyor.

South Front'un askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre Suriye ordusu topçuları ve hava kuvvetleri, Nusra ve müttefiki diğer gruplara ağır darbeler indirdi. Cihatçıların bölgeden geri çekilmeye başladığı belirtiliyor.

Cihatçı grupların Lazkiye'nin kuzeyindeki geri çekilmesine sebep olarak doğu Halep'teki kuşatmayı kırmaya yönelik girişimleri gösteriliyor.

Cihatçılara danışmanlık yapan Suudi istihbarat personellerinin de doğu Halep'te kuşatmaya alındığı da gelen bilgiler arasında.

Fetih el-Şam Cephesi'nin (eski Nusra Cephesi) Halep'in güneybatısındaki Ramuse Topçu Okulu ve 1070 Konutları'nda silah ve teçhizatının büyük bir kısmını harcadığı ve çok sayıda militanını kayıp verdiği belirtiliyor.

Suriye Ordusu Lazkiye'de cihatçıları böyle pusuya düşürerek imha etmişti:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ariston ve Bosch'un Rusya Operasyonları Devredildi!
İsrailliler Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi