Suriye Ordusu Tabka kapısında!

İRNA haber ajansından YDH'ın aktardığı habere göre Suriye ve Rus savaş uçaklarının desteği ile ilerleyen Suriye ordusu ve müttefikleri IŞİD ile 4 günlük çatışmaların ardından Rakka il sınırında 60 kilometre derinlikte...

İRNA haber ajansından YDH'ın aktardığı habere göre Suriye ve Rus savaş uçaklarının desteği ile ilerleyen Suriye ordusu ve müttefikleri IŞİD ile 4 günlük çatışmaların ardından Rakka il sınırında 60 kilometre derinlikte ve 25 kilometre genişlikte bir alanı kontrol altına aldı.

Suriye ordusunun Rakka il sınırları içerisindeki operasyonlarına Çöl Kartalları ve Ebu’l Fazl Abbas Tugayları da destek veriyor.

Salı günü kötü hava şartları sebebiyle IŞİD işgali altındaki Tabka havaalanına doğru ilerleyişi bir gün aksayan Suriye ordusunun bu sabah yeni destek güçleriyle birlikte yeniden ilerlemeye başladığı bildirildi.

Suriye ordusunun Tabka askeri havaalanını ve Savra barajını yeniden kontrol altına alması halinde IŞİD’in Suriye’deki başkenti olarak nitelenen Rakka il merkezine 40 kilometre mesafeye ulaşmış olacağı bildiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var
Madonna, Copacabana Plajında Unutulmaz Konser Verdi
Japonya, Yendeki Değer Kaybıyla Turist Akınına Uğruyor