Suriye ordusundan IŞİD için açılan koridora tepki!

Suriye ordusu ABD önderliğindeki koalisyonu IŞİD militanlarının Irak'ın Musul kentine düzenlenen askeri operasyondan kaçabilmesi için kentten Suriye sınırına koridor açmasına tepki gösterd. Ordu, buna karşı her türlü...

Suriye ordusu ABD önderliğindeki koalisyonu IŞİD militanlarının Irak'ın Musul kentine düzenlenen askeri operasyondan kaçabilmesi için kentten Suriye sınırına koridor açmasına tepki gösterd. Ordu, buna karşı her türlü tedbiri alacağını açıkladı.

Suriye ordusundan yapılan ve devlet televizyonunda yayımlanan açıklamada ABD ve müttefiklerinin cihatçıların kara yoluyla Suriye'ye geçmesine imkan vermeyi planladığı ve Suriye'nin doğusunda "savaş alınında yeni realiteler" yaratılmasının amaçladığını belirtildi.
Açıklamada, "Sınırı geçme teşebbüsü Suriye'nin ulusal egemenliğine saldırıdır... Eldeki tüm güçlerle karşılık verilecektir" denildi.

ABD ve Suudi Arabistan istihbaratının Musul'un batısında açık bir koridor bırakarak IŞİD militanlarını Suriye'ye yönlendireceği operasyon öncesinde dillendirilmiş ve iki ülke tarafından da yalanlanmamıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”