Suriye'de kesik başla poz veren cihatçı teröriste iki yıl hapis cezası!

Alman televizyonlarında yer alan habere göre mahkeme heyeti savaş suçu kapsamında yargılanan Aria L.'nin iki yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Kararda sanığın cezasının tecil edilemeyeceği vurgulandı.Bu dava,...

Alman televizyonlarında yer alan habere göre mahkeme heyeti savaş suçu kapsamında yargılanan Aria L.'nin iki yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Kararda sanığın cezasının tecil edilemeyeceği vurgulandı.
Bu dava, Alman yargısı açısından bir ilki oluşturuyor. Daha önce hiçbir Alman mahkemesi cihatçılarla ilgili görülen davalarda savaş suçu kapsamında bir karar vermemişti.

Suriye’den dönen cihatçı ''savaş suçu''ndan yargılanacak
İddianamede Offenbach kentinde yaşayan sanığın 2014 yılının ilkbahar aylarında cihatçılara katılmak amacıyla Suriye'ye seyahat ettiği ve sonra sosyal medya hesabında kesik başlarla çekilmiş bir fotoğrafını paylaştığı belirtiliyor.
Alman emniyet teşkilatı BKA'nın verilerine göre, cihat amacıyla giden 820 kişinin üçte biri yeniden Almanya'ya dönüş yaptı. Bunlardan 140'ı Suriye ya da Irak'ta hayatını kaybetti. Emniyet yetkilileri Almanya'dan Suriye ve Irak'a giden İslamcı sayısında son dönemde önemli bir azalma olduğuna dikkat çekiyor. IŞİD'e vurulan darbelerin bunda etkili olduğu tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!
ABD'li Yetkili: Rusya'nın Kuzey Kore'ye Yaptığı Petrol Sevkiyatı BM Yaptırımlarını İhlal Ediyor
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar ve Seller: Can Kaybı 13'e Yükseldi