Suriye'deki ABD üssüne roket saldırısı yapıldı

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Fırat Nehri'nin batı yakasında bulunan ve İran tarafından desteklenen terörist gruplar, öğle saatlerinde ABD güçlerinin yer aldığı Ömer Petrol Sahası Üssü'ne roket saldırısı düzenledi. Saldırıda herhangi bir can kaybı olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

ERMEYADİN'DE BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ABD'nin desteklediği PKK/YPG terör örgütü, Fırat Nehri'nin doğu yakasında ele geçirdiği bölgeden Deyrizor'un Elmeyadin ilçe merkezine karadan karaya atış yapılan silahlara saldırdı. Bu saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

ABD, 28 Ocak'ta Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne yapılan saldırıya misilleme olarak 3 Şubat'ta Suriye ve Irak'ta İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ve bağlı milis gruplarına ait en az 85 hedefi hava saldırısıyla vurduğunu açıkladı.

PKK/YPG terör örgütü, 4 Şubat'ta, Ömer Petrol Sahası'nın yakınındaki karargaha yapılan kamikaze İHA saldırıları sonucunda 6 teröristin öldüğünü iddia etti.

Fırat Nehri'nin batı yakasındaki İran destekli gruplar ise 7 Şubat'ı 8 Şubat'a bağlayan gece ABD güçlerinin bulunduğu Ömer Petrol Sahası Üssü'ne kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlemişti.

DEYRİZOR'DAKİ GERİLİM

Ekim 2023'ten bu yana, Suriye'deki ABD güçlerinin bulunduğu üsler, roketler ve sahibi belirsiz kamikaze insansız hava araçlarıyla bir dizi saldırıya maruz kaldı.

Suriye'nin doğusunda bulunan Deyrizor toprakları, ABD destekli PKK/YPG terör örgütünün işgali altındayken, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Beşşar Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolü altında bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ukrayna'da Mahkum Askerlik Yasası Kabul Edildi
George'de İnşaat Faciası: 37 Kurtarıldı, 8 Can Kaybı, 38 İşçi Hala Mahsur
ABD Başkanı Biden: İsrail'e Refah'a Saldırı Durumunda Silah Sevkiyatını Durdururuz
Putin ve Paşinyan Kremlin'de Buluştu: Ticarette Artış ve Bölgesel İşbirliği Görüşüldü
Öğretmen 15 yaşındaki öğrencisinden hamile kaldı