Suriyeli boksör İsrailli rakibinin karşısına çıkmadı: Halkımı katleden siyonistlerle el sıkışmam

Ala Ğasun, "Suriye halkını katleden Siyonist rejimi temsil eden biriyle dövüşmem" dedi.Suriyeli boksör Ala Ğasun, İsrailli rakibiyle dövüşmeyi reddettiği için şampiyonadan ayrıldı. Ğasun, "Şampiyonadan ayrıldım, çünkü...

Ala Ğasun, "Suriye halkını katleden Siyonist rejimi temsil eden biriyle dövüşmem" dedi.

Suriyeli boksör Ala Ğasun, İsrailli rakibiyle dövüşmeyi reddettiği için şampiyonadan ayrıldı. Ğasun, "Şampiyonadan ayrıldım, çünkü rakibim bir İsrailliydi; ve o Suriye halkını öldüren Siyonist rejimi temsil ettiği için, onun elini sıkmam ya da onunla yarışmam mümkün değildi" dedi.

Ğasun, İsrailli boksötle dövüşmüş olsaydı, kendisinin bir sporcu, Suriye'nin ise bir devlet olarak İsrail devletini tanıdığı anlamına geleceğimi vurguladı. Kararın yalnızca kendisine ait olmadığını belirten sporcu, Suriye Spor Federasyonu ile üst düzey Suriyeli yetkililerin bu kararı aldığını kaydetti.

Ğasun, kararın kolay olmadığını, şampiyona için çok çalıştığını, ancak anayurduna hizmet ettiğini ve "onuru ile sadaketinin Suriye'ye ait olduğunu" söyedi. Suriye Boks Birliği Başkanı Isa Nassar da, Ğasun'un ilkelerindeki ısrarının, turnuvayı kazanmaktan daha önemli olduğunu belirtti.

Azerbaycan'daki turnuvaya katılım, 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılmak için zaruriydi. Böylece Suriye, boks alanında olimpiyatlara katılma şansını kaybetmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci'nin Transferi için Stade Rennais'ten Dev Teklif!
Bursaspor’da ilk isim Levent Dönertaş!
Beşiktaş, Altay Bayındır Transferi İçin Manchester United'la Masaya Oturuyor!
Dries Mertens, Galatasaray'da Bir Sezon Daha!
Sergen Yalçın, Beşiktaş İddialarına Cevap Verdi