‘Sürtük’ sözüne suç duyurusunda bulunan İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'a ölüm tehditleri

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, suç duyurusu bulunduğundan beri hakaret ve ölüm tehditleri aldığını söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi eylemlerine katılanlar için kullandığı ‘sürtük’ hakaretine suç duyurusunda bulanan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Sözcü’den Gökmen Ulu’nun haberine göre, Erdoğan’ın 1 Haziran 2022 günü TBMM’de, Adalet ve Kalkınma Partisi grup toplantısında yaptığı konuşmaların suç niteliği taşıdığını söyleyerek Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunan Sevda Erdan Kılıç, Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından çok sayıda hakaret ve ölüm tehdidine maruz kaldığını açıkladı.

Sosyal medya üzerinden çok fazla hakaret içerikli mesaj ve ölüm tehdidi aldığını vurgulayan Kılıç, “Şunu bilin ki; sizden de ağababalarınızdan da bugüne kadar korkmadık, bundan sonra da korkmayız. Bir adım geri atan namerttir. Hodri meydan” dedi.

Kılıç, dilekçesinde, Erdoğan’ın aynı konuşmanın devamında Gezi Eylemi’ne katılan vatandaşlar için dile getirdiği “Bunlar çürük, bunlar sürtük” sözlerine yer verdi. Çürük ve sürtük kelimelerinin Türk Dil Kurumu Sözlüğü’ndeki anlamlarını anlatarak, Erdoğan’ın halka hakaret ederek aşağıladığını öne sürdü.

Erdoğan’ın ayrıca “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçunu işlediğini iddia eden Kılıç, “Asılsız bir iddia üzerinden, halkın dini değerleri üzerinden gezi protestolarına katılmış olanları da bir kesime ait göstererek, arasında gerilim yaratacak, çatışma çıkaracak, birbiri aleyhine kin ve düşmanlığı teşvik edecek şekilde yapılan açıklama açıkça bu suçu oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı. Kılıç, “Dilekçemiz konusu suçlar şüphelinin Cumhurbaşkanlığı görevi ile ilgili olmayıp, Adalet ve Kalkınma Partisi grup toplantısında gerçekleştirdiği de dikkate alınır ise Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı sıfatı ile yapılmış, Cumhurbaşkanlığı görevi ile ilgili olarak gerçekleşmemiştir” dedi ve Yüce Divan’da değil, genel mahkemelerde yargılanması gerektiğini savundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
'Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde