Suruç katliamı sanığı yine ifade vermedi!

Suruç katliamı davasının yargılanan tek sanığı Y.Ş'in talimatla alınacak olan ifadesi bugün de alınamadı. ETHA’nın aktardığına göre; Suruç katliamına ilişkin iddianamede Ankara katliamı nedeniyle tutuklu bulunan Y.Ş...

Suruç katliamı davasının yargılanan tek sanığı Y.Ş'in talimatla alınacak olan ifadesi bugün de alınamadı. ETHA’nın aktardığına göre; Suruç katliamına ilişkin iddianamede Ankara katliamı nedeniyle tutuklu bulunan Y.Ş ile firari durumdaki D.Bve İ.B sanık olarak yer alıyor. Davanın tek yargılanan ve Ankara Sincan F Tipi Hapishanesi’nde bulunan sanığı Y.Ş, Urfa Hilvan’da görülen davanın hiçbir duruşmasına götürülmedi.

Önceki duruşmada avukatlar, fotoğraflar SEGBİS ile teşhis edilemediğinden sanığın duruşmaya getirilmesi ya da Ankara’da talimatla ifadesinin alınması talebinde bulunmuştu. Mahkemenin talebi kabul etmesi üzerine Y.Ş’in bugün Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde talimatla ifadesi alındı.

Ancak sanık Ş., susma hakkını kullanacağını ve hiçbir soruya yanıt vermeyeceğini söyledi. Ş’in ifadesi alınamadan duruşma sonlandırıldı.

10 Ekim Ankara katliamı davasının da avukatlarından olan Kazım Bayraktar, söz konusu fotoğraflardan bir kısmının Ankara davasında teşhis edildiğini belirterek, o davada ortaya çıkan delilleri Suruç katliamı davasında da kullanacaklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Airbnb, Yukarı Bak Filminin İkonik Uçan Evinin Gerçek Bir Replikasını İnşa Ediyor
Mahalle Ortasında Büyük Kavga! Hazal Kaya'nın Annesi Kiracıyı Evden Kovdu!
AK Parti zenginlerden mi yoksullardan mı yana?
'Halkı aptal yerine mi koyuyorsunuz?'
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile telefonda görüşme düzenledi