Sürücüler dikkat! 2024 trafik cezaları cebinizi yakacak: İşte zamlı trafik cezaları...

2024 trafik cezaları açıklandı, ve sürücüleri ciddi miktarda cezai yükümlülük bekliyor. Alkol ve uyuşturucuyla mücadele kapsamında artan cezaların yanı sıra, trafik kurallarına uymamak da ağır cezalara neden olacak. Detaylar haberimizde...

Yeni yılla birlikte 2024 trafik cezaları belli oldu. Sürücülere uygulanacak ceza ücretlerinde birçok kategoride artış görülüyor. 

ALKOL VE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE: CEZALAR YÜKSELİYOR!

Alkollü araç kullanma cezaları artarken, ilk kez yakalanmalarda 6.440 TL, ikinci kez yakalanmalarda 8.075 TL, üçüncü kez yakalanmalarda ise 12.978 TL ödeme zorunluluğu getiriliyor. Uyuşturucu ya da alkol testini kabul etmeme cezası ise 18.453 TL olarak belirlendi.

TRAFİK KURALLARINA UYMAMAK: AĞIR CEZALAR!

Drift yapma cezası 32.234 TL'ye yükselirken, aracı plakasız kullanma cezası 8.167 TL olarak belirlendi. Hız sınırlarını aşmanın cezası da yüksek oranlarda artış gösterdi. Hız sınırını %10-30 oranlarına aşmanın cezası 1.507 TL, %30-50 oranlarına aşmanın cezası 3.136 TL, %50 oranından daha azla aşmanın cezası ise 6.440 TL olarak belirlendi.

GÜVENLİK KURALLARINA AYKIRILIKLAR: YÜKSEK CEZA KESİLECEK!

Emniyet kemeri takmama cezası 691 TL, emniyet şeridini ihlal etme cezası 6.440 TL, kırmızı ışıkta geçme cezası ise 1.507 TL olarak açıklandı.

Yeni ceza düzenlemeleriyle birlikte sürücülerin trafik kurallarına uymaları daha da önem kazanırken, ceza miktarlarındaki artışlar dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Japonya Türkiye'yi uyardı: THY'de bir Rolex çetesi kurmuşlar!
Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 20 İlde Operasyonlarla 366 Şüpheli Yakalandı!
Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
Kaçak Elektrik Kullanarak Bitcoin Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı!