Survivor'ın Efsane İsmi Hasan Yalnızoğlu Hayata Veda Etti

Survivor yarışması ve Anadolu Ateşi dans grubuyla tanınan Hasan Yalnızoğlu, pankreas kanseri nedeniyle 50 yaşında hayatını kaybetti. Yalnızoğlu, spor ve sanat kariyerindeki başarılarıyla geniş kitleler tarafından sevilen bir isimdi.

Survivor yarışması ve Anadolu Ateşi dans grubundaki performanslarıyla tanınan ünlü dansçı ve oyuncu Hasan Yalnızoğlu, pankreas kanseri nedeniyle 50 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir hastalığıyla mücadele eden Yalnızoğlu, tedavi gördüğü Bakırköy Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Ünlü sanatçı, geride 7 yaşında bir kız çocuğu bıraktı.

HASAN YALNIZOĞLU KİMDİR?


20 Ekim 1974’te İstanbul Üsküdar’da dünyaya gelen Hasan Yalnızoğlu, aslen Rizeli’dir. Sporla küçük yaşlarda tanışan Yalnızoğlu, 6 yaşında jimnastik yapmaya başladı ve yüzme sporunda birçok başarı kazandı. Orta öğrenimini Pendik’te tamamladıktan sonra, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve Marmara Üniversitesi Yöneticilik bölümlerinden mezun oldu.

Spor kariyerindeki başarılarını daha sonra dans ve oyunculukla taçlandıran Yalnızoğlu, Sultans of the Dance ve Anadolu Ateşi gibi ünlü dans gruplarında baş dansçı olarak sahne aldı. 2007 yılında dansçı Tatiana Ruichiana ile evlendi.

Hasan Yalnızoğlu, geniş kitleler tarafından en çok Survivor Ünlüler - Gönüllüler yarışmasındaki başarısıyla tanındı. 2011 yılında katıldığı yarışmada ikinci olan Yalnızoğlu, 2015’te Survivor All Star’da ise beşinci oldu. 1997 yılında düzenlenen Best Model of Turkey yarışmasında da ikinci olmayı başarmıştı.

Yalnızoğlu, 2013 yılında Şişli’de kendine ait bir spor salonu açtı ve 2014 yılında "Öğrenilmiş Duygular" adında bir kişisel gelişim kitabı yayımladı.

Pankreas kanseri nedeniyle uzun süredir tedavi gören Hasan Yalnızoğlu, spora ve sanata adadığı dolu dolu bir yaşamın ardından sevenlerine veda etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.