Süt Fiyatlarına Büyük Zam, Tüm Gıdalar Etkilenebilir !

Süt'e büyük zam ! Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt tavsiye fiyatına yüzde 17,4'lük büyük bir zam yaptı. Süt ve süt ürünleri piyasasında dalgalar yaratan bu karar, neredeyse raflardaki A'dan Z'ye tüm ürünlerin fiyatını yükseltecek, peki tüketicilerin cebini nasıl etkileyecek? Detaylar haberimizde!

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt tavsiye fiyatını litre başına net 13,5 lira olarak belirleyerek 22 Ocak'tan itibaren geçerli olacak bir değişiklik açıkladı. Duyuruda, yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü için litre başına net 13,5 lira tavsiye satış fiyatı belirlendi. Ayrıca, üreticinin karşılaması durumunda soğutma, nakliye ve diğer cari giderlere ilave olarak yağ ve protein oranlarındaki her bir değişimde 20 kuruş fark uygulanacak.

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt tavsiye fiyatını yüzde 17,4 artırarak 11,5 TL'den 13,5 TL'ye çıkardığını 22 Ocak'tan itibaren geçerli olacak şekilde duyurdu. Bu zam kararı, üreticilere litre başına düşen geliri artırmayı hedefliyor.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ PİYASASI ETKİLENECEK

Bu fiyat değişikliği süt ve süt ürünleri piyasasında genel bir domino etkisi yaratması bekleniyor. Tüketiciler, yoğurt, peynir, krema, tereyağı gibi ham madesi süt olan, ve süt içeren binlerce üründe fiyat artışlarına hazır olmalı. Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği fiyat, süt ve süt ürünleri üreticilerinin maliyetlerinde yükseliş anlamına gelirken, ek ödemelerin üretici tarafından karşılanması durumunda da geçerli olacak.

Üreticilerin maliyet artışı, yoğurt, peynir, krema, tereyağı ve bunları da içeren tüm ana ve ara ürünlerde genel bir fiyat yükselişine neden olabilir. Bu durum, tüketicilerin süt ve süt ürünleri alışkanlıklarını etkileyebilir. Fiyat artışlarıyla birlikte, tüketicilerin alternatif ürünlere yönelmesi veya satın alma alışkanlıklarını değiştirmesi muhtemeldir. Ulusal Süt Konseyi'nin aldığı bu kararın etkileri, tüketicilerin tepkileri ve sektördeki diğer oyuncuların kararlarına bağlı olarak şekillenecek olup tüketicilerin zamlara hazır olması gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ticaret Bakanı: Stokçuluk ve Fahiş Fiyatlara Sert Tedbirler Geliyor
Bir gramını bile satmayın! Altın çok değerlenecek, o tarihe kadar tutan kazançlı çıkacak!
Sabancı Holding, Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir proje başlatıyor!
11 yıl sonra bu kadar yüksek seviyelere çıktı! Onu tercih edenler kazandı
Haftalık Finansal Değerlendirme: Borsa ve Altın Yükseldi, Kıymetli Maden Fonları Öne Çıktı