Suudi Arabistan: Ankara Tahran aracılığı ile Suriye ile görüşüyor!

Londra’da yayımlanan Suudi sermayeliŞarku’l Avsat gazetesi, Ankara ve Tahran’daki kaynaklarına dayandırdığı haberinde Türkiye’nin İran’ın arabuluculuğuyla Suriye ile gizli görüşmeler başlattığını yazdı.Türkiye...

Londra’da yayımlanan Suudi sermayeliŞarku’l Avsat gazetesi, Ankara ve Tahran’daki kaynaklarına dayandırdığı haberinde Türkiye’nin İran’ın arabuluculuğuyla Suriye ile gizli görüşmeler başlattığını yazdı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in barıştırılması için Türk yetkililerin Suriyelilerle gizli görüşmeler yaptığının belirtildiği haberde bunun Ankara’nın Şam politikasında ciddi bir değişiklik anlamına geldiği ifade edildi.

Türkiye adına Suriyelilerle olan görüşmeleri emekli General İsmail Hakkı Pekin’in yürüttüğünü belirten gazete, İsmail Hakkı Pekin’in Türkiye ile Suriye arasında 1998’de yapılan Adana mutabakatına nezaret eden kişi olduğunu ifade etti.

Şarku’l Avsat gazetesi, Türkiye ile Suriye hükümeti arasında yakınlaşma olduğunu belirterek NTV’yi kaynak gösterdiği haberinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un “barış müzakereleri için Ankara’nın Beşşar Esed’in temsilcileri ile görüşmekte bir sakınca görmediğini'' söylediğini nakletti.

Kaynak: YDH

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı