'Suudi Arabistan Kaşıkçı'nın kan parası ödedi'

Cemal Kaşıkçı'nın çocuklarına Suudi Kraliyet ailesinin tarafından 1'er milyon dolar (5 milyon 549 bin TL) kan parası ödediğini iddia etti.

Washington Post gazetesinden Souad Mekhennet, öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın çocuklarına Suudi Kraliyet ailesinin tarafından 1'er milyon dolar (5 milyon 549 bin TL) kan parası ödediğini iddia etti.

Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın yazarlık yaptığı ABD’nin saygın gazetesi Washington Post’ta çarpıcı bir iddia yer aldı.

Souad Mekhennet imzasıyla yayınlanan haberde Cemal Kaşıkçı'nın çocuklarına ‘tazminat' olarak Cidde'de yaklaşık 4 milyon dolar tutarında evler verdiği ve beş haneli rakamlara ulaşan bir maaş bağladığı belirtildi.

Aileye yakın ve bazıları hâlâ görevde olan Suudi yetkililere dayandırılan habere göre Kaşıkçı'nın iki kızı ve iki oğlunun her biri ayrıca ‘kan parası' olarak tutarı on milyonlarca dolarla ifade edilen bir tazminat alacak olabilir. Haberi aktaran Washington Post, Suudi Arabistan'da süren ve gelecek aylarda tamamlanması beklenen dava sürecinin sonunda rakamların netleşeceğini belirtti.

<>

<>

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
ABD Senatörleri, UCM Başsavcısını İsrail'e Yönelik Tutuklama Emri Konusunda Tehdit Etti
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Kirby: Hamas'ın 6 Haftalık Ateşkes Önerisi Değerlendirildi
Fransa, Refah'a yönelik askeri müdahaleyi "savaş suçu" olarak tanımladı
Madonna, Copacabana Plajı'nda muhteşem bir gösteriye imza attı: 1.5 milyon kişi konser alanındaydı