Suudi Arabistan Kralı Selman petrol bakanını değiştirdi

Suudi Arabistan Kralı Sealman köklü kabine revizyonunda önemli petrol bakanlığının adını değiştirtip yeni kurulan Enerji, Sanayi ve Yeraltı Kaynakları Bakanlığı'na eski Sağlık Bakanı ve Aramca yöneticisi Halid el Falih'i...

Suudi Arabistan Kralı Sealman köklü kabine revizyonunda önemli petrol bakanlığının adını değiştirtip yeni kurulan Enerji, Sanayi ve Yeraltı Kaynakları Bakanlığı'na eski Sağlık Bakanı ve Aramca yöneticisi Halid el Falih'i atadı. Petrol bakanlığı görevini 1995 yılından beri Ali el Naimi yürütmekteydi. El Falih, selefinin petrol politikasını sürdürmeye devam edeceğini belirterek, "Uluslararası enerji piyasalarındaki rolümüzü korumak ve dünyanın güvenilir erenji tedarikçisi olarak pozisyonumuzu güçlendirmek istiyoruz" dedi.

Deutsche Welle'nin haberine göre, Petrol İhraç Eden Devletler Teşkilatı OPEC'in önde gelen isimlerinden bir olan Naimi'nin döneminde Suudi Arabistan, fiyatların hızla düşmesine rağmen arzı kısmaya yanaşmamaktaydı.

Hafta sonunda televizyondan yayımlanan kraliyet kararnamesine göre Su Bakanlığı lağvedilerek, görevleri Tarım Bakanlığı'na devredildi. Dünyanın en büyük petrol üreticisi durumundaki Suudi Arabistan petrol ihracatına olan bağımlılığını azaltmak amacıyla köklü ekonomik reformlar başlatmıştı.

ARAMCO KISMEN ÖZELLEŞTİRİLEBİLİR

Medya haberlerine göre Riyad yönetimi devlete ait olan Suudi Arabistan petrolcülük şirketi Aramco'yu kısmen özelleştirmeyi planlıyor. Aramco, dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alıyor. Suudi Arabistan bütçesi 2015 yılında 98 milyar dolarlık açık vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var