Suudi Arabistan, Lübnan’daki Gerginlikler Sebebiyle Vatandaşlarını Uyardı

Suudi Arabistan’ın Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan’daki gelişmeler nedeniyle vatandaşlarından acilen ülkeyi terk etmelerini ve seyahatlerini iptal etmelerini istedi. Çatışmaların şiddetlenme riski nedeniyle uyarı yapılırken, acil durumlar için iletişim çağrısı yapıldı.

Suudi Arabistan’ın Beyrut Büyükelçiliği, İsrail-Lübnan sınırındaki artan çatışmalar nedeniyle vatandaşlarına acilen Lübnan’ı terk etmeleri ve ülkeye seyahatlerini iptal etmeleri çağrısında bulundu. Büyükelçilik, acil durumlar için vatandaşların kendileriyle iletişime geçmeleri gerektiğini de duyurdu.

Suudi Arabistan’ın Beyrut Büyükelçiliği, İsrail-Lübnan sınırındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini duyurdu. Açıklamada, vatandaşların ülkeyi acilen terk etmeleri ve Lübnan'a seyahatlerini iptal etmeleri istendi. 

Büyükelçilik, acil durumlarda vatandaşlarının kendileriyle iletişime geçmeleri gerektiğini bildirdi.

ÇATIŞMALARIN BÜYÜME RİSKİ VAR

Son günlerde İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan-İsrail sınırında yaşanan çatışmaların şiddetlendiği ve İsrail'in Lübnan'a yönelik büyük bir saldırı planını onayladığı belirtiliyor. Bu durum, bölgede çatışmaların daha da büyüyebileceği endişelerini artırıyor. Daha önce ABD, Rusya, Makedonya, Kanada, Kuveyt, Almanya, İngiltere ve Hollanda, vatandaşlarına Lübnan'dan ayrılmaları ve seyahat planlarını gözden geçirmeleri yönünde uyarılarda bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.