Suudi Arabistan Prensi Selman başbakan oldu

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesi olayından sonra 'Kılıçlı Prens' olarak adlandırılan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman monarşi ile yönetilen ülkesinde başbakanlık görevine atandı.

Suudi Arabistan'da kral devlet başkanı ve Bakanlar Kurulu başkanı olarak kabul ediliyor. Ancak kararnameye göre Muhammed bin Selman Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek.

Suudi Arabistan'da resmi haber ajansı SPA'ya göre Veliaht Prens Muhammed bin Selman kararname ile başbakanlık görevine atandı. AFP'nin aktardığına göre Suudi Arabistan'da kral devlet başkanı ve Bakanlar Kurulu başkanı olarak kabul ediliyor. Ancak kararnameye göre Muhammed bin Selman Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek.

Selman daha önce başbakan yardımcılığı ve savunma bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.
Kararnameye göre içişleri, dışişleri ve enerji bakanlıkları hariç birçok bakanlıkta değişiklikler oldu. Daha önce savunma bakan yardımcısı olan Muhammed bin Selman'ın kardeşi Halid bin Selman da savunma bakanı oldu.

86 yaşındaki Suudi Arabistan Kralı Selman'ın hastalığıyla ilgili de söylentiler var. Kraldan sonra yerine 37 yaşındaki oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın geçmesi bekleniyor. Selman'ın başbakanlığa atanması sonrası kral olmaya bir adım daha yaklaştı yorumlarına neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek
Bu Marka Maden Suyunu Sakın İçmeyin: İçinde Dışkı Tespit Edildi!
İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı