Suudi Arabistan, Yemen'de işlediği suçları kendi adamına araştırtıyor

Suudi Arabistan, koalisyon bombardımanlarının Yemen'de savaş suçu işlediği iddialarını araştıracak olan ekibin başına, 'Arap Baharı' protestolarına katılan yüzlerce kişiye uzun hapis cezaları veren tartışmalı bir ismi atadı.Askeri...

Suudi Arabistan, koalisyon bombardımanlarının Yemen'de savaş suçu işlediği iddialarını araştıracak olan ekibin başına, 'Arap Baharı' protestolarına katılan yüzlerce kişiye uzun hapis cezaları veren tartışmalı bir ismi atadı.

Askeri yargıç olan Albay Mansur el-Mansur, koalisyon bombardımanlarında binlerce sivil Yemenlinin öldürülmesini araştıracak ekibe, hukuk danışmanı olacak.

Suudi Arabistan, son olarak geçen hafta bir cezaevini bombalayarak 45 mahkumum, geçtiğimiz ay da bir cenaze evini bombalayarak 800 kişinin yaralanmasına ve ölmesine sebep olmuştu.

SUUD AİLESİNİN BİR NUMARALI DANIŞMANI

Albay, 2011'de Bahreyn'de sokağa çıkan akademisyenler, gazeteciler ve yazarların müebbet hapis istemiyle kovuşturulma sürecinde ün salmıştı. El-Mansur, gözaltında işkenceye maruz kaldığını bildiren protestocuların iddialarını duymazdan gelmiş, Birleşmiş Milletler ve diğer insan hakları gruplarından gelen uluslararası gözlemciler, Albay el-Mansur'un duruşma salonundan men edilmişti.

El-Mansur Bahreyn'i, Birleşmiş Milletler'in "Belirli Konvansiyonel Silahlar Sözleşmesi"ne uymaması yönünde telkin etmişti.

Suudi Arabistan ve Bahreyn'in de dahil olduğu 9 ülke, Yemen'de savaş suçu işlemekle suçlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!