Suudi Arabistan'dan flaş kararlar! Yüksek sesle ezan okumak ve kuran okumak yasaklandı

Suudi Arabistan, yaklaşan Ramazan ayında yeni düzenlemeler açıkladı. Bu yılın Ramazan'ında camilerde ezan sesi azaltılacak, iftar etkinlikleri düzenlenmeyecek ve teravih namazları kısaltılacak. İşte detaylar...

Ramazan ayına sayılı günler kala Suudi Arabistan'da Ramazan için alınan yeni düzenlemelerle ilgili detaylar netleşti. Ülke yetkilileri tarafından duyurulan yeni kurallar, geleneksel Ramazan uygulamalarında önemli değişikliklere işaret ediyor.

EZAN SESİ AZALTILACAK

Bu yılki Ramazan ayında dikkat çeken önemli bir değişiklik, ezan sesinin azaltılması kararı oldu. Yetkililer, bu kararın temel nedeninin hasta, yaşlı ve çocukların yüksek sesin olumsuz etkilerinden korunması olduğunu belirtiyorlar.

İFTAR ETKİNLİKLERİ VE YARDIM TOPLANMAYACAK

Diğer bir dikkat çekici düzenleme ise camilerde ve çevresinde iftar etkinliklerinin düzenlenmemesi ve toplu iftar organizasyonlarına ara verilmesi. Ayrıca, geçmiş yıllarda sıkça yapılan yardım kampanyalarının da bu yıl gerçekleştirilmeyeceği açıklandı.

TERAVİH NAMAZLARI KISALTILACAK

Teravih namazlarına ilişkin olarak ise gereksiz yere uzatılmanın önüne geçilecek ve namazlar belirlenen süreler içinde tamamlanacak. Ayrıca, Kuran okunurken cami dışına hoparlör açılmayacak; Kuran okuma ve ibadetler, cami içinde gerçekleştirilecek.

Suudi Arabistan'da bu yıl Ramazan ayında alınan bu yeni kurallar, geleneksel uygulamalarda önemli bir değişiklik olduğunu gösteriyor. Bu düzenlemelerle birlikte, Ramazan ayının daha huzurlu ve dengeli bir şekilde geçmesi hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

"Yaklaşık 110 bin kişinin Refah'tan kaçtığı tahmin ediliyor"
Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Kötü Haber: Talepleri Reddedildi
Nijerya'da Lassa Ateşi Salgını: 857 Vaka ve 156 Ölüm
Ermenistan'da Miting: Sınır Çalışmaları Durdurulsun, Başbakan İstifa!
İsrail'de Gösteriler: Gazze Şeridi İçin Ateşkes ve Esir Takası Talepleri Yükseliyor