SUV otomobiller zirveyi bırakmıyor: En çok tercih edilen o

Sedan otomobillerin yerini SUV'lara bıraktığı Türkiye otomobil pazarında, SUV otomobiller hala en çok tercih edilen gövde tipi olarak öne çıkmaya devam ediyor.

SUV otomobiller, Türkiye otomobil pazarında sedan otomobillerin yerini alarak en çok tercih edilen gövde tipi olmaya devam ediyor.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, 2024 yılı Ocak-Mart döneminde otomobil satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre %33,05 artarak 233,389 adet oldu.

VERİLER AÇIKLANDI

SUV gövde tipine sahip otomobiller, ocak-mart döneminde %51,7 pay ve 120,699 satışla en çok tercih edilen gövde tipi oldu. Böylelikle, her iki otomobilden biri SUV olarak kaydedildi.

SUV otomobilleri, sedan otomobilleri %28,5 pay ve 66,451 satışla takip ederken, hatchback otomobiller %18,1 pay ve 42,145 satışla üçüncü sırada yer aldı.

Son beş yılın ilk çeyrek verilerine göre, SUV otomobillerin pazar payı giderek arttı. 2020 yılında sedan otomobillerin pazar payı %47,9 iken, SUV otomobillerin payı %28,2 ve hatchback otomobillerin payı %20,5 olarak kaydedildi. Ancak, 2022 yılında SUV otomobillerin pazar payı %41'e yükseldi ve sedan otomobilleri geride bıraktı. Geçen yılın ocak-mart döneminde ise SUV otomobillerin payı %46,6, sedan otomobillerin payı %29,9 ve hatchback otomobillerin payı %21,3 oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Citroen ve Fiat Türkiye'de ucuz otomobil yarışı!
Sıfır otomobilde süper kampanya: Yarısı vade farksız taksitle, yarısı da peşin!
En sık arıza yapan markalar belirlendi: Bu araçlar sık sık tamire gidiyor!
1 milyon TL altında 3 model var: İşte fiyat listesi
Kaza değil, kanser riski mevcut olabilir! Otomobil koltuklarında büyük bir tehlike