Süveyş Kanalı'ndaki tecim iki ayda yüzde 50 azaldı

Uluslararası Para Fonu (IMF), Süveyş Kanalı'ndaki ticaret hacminin yılın ilk iki ayında yıllık yüzde 50 azaldığını açıkladı. IMF tarafından yayımlanan blog yazısında, Kızıldeniz'deki saldırıların küresel ticareti aksattığına dair bilgiler verildi.

Yazıda, geçtiğimiz birkaç ayda küresel ticaretin, iki kritik nakliye güzergahındaki aksamalar nedeniyle sekteye uğradığı belirtildi. Kızıldeniz'den geçen gemilere yönelik saldırıların, genellikle küresel deniz ticaretinin önemli bir kısmının gerçekleştiği Süveyş Kanalı'ndaki trafiği azalttığı vurgulandı.

TESLİMAT SÜRELERİNDEKİ ARTIŞ VE ZARARLAR

Yazıda, bazı nakliye şirketlerinin gemilerini Ümit Burnu'na yönlendirdiği ve bu durumun teslimat sürelerini ortalama 10 gün veya daha fazla artırdığı belirtildi. Bu durumun, özellikle stokları sınırlı olan şirketlere zarar verdiği ifade edildi. Süveyş Kanalı'ndaki ticaret hacminin geçen yılın aynı dönemine göre %50 azaldığına dikkat çekilen yazıda, Ümit Burnu'ndaki ticaret hacminin ise aynı dönemde %74 arttığının tahmin edildiği belirtildi.

PANAMA KANALI'NDA TİCARETTE DÜŞÜŞ

Yazıda, Panama Kanalı'ndaki şiddetli kuraklığın günlük gemi geçişlerini azalttığı ve küresel deniz ticaretini %5 oranında etkilediği ifade edildi.Devam eden nakliye sürelerinin, geçici etkilerini yansıttığı ve uzun süreli aksamaların, etkilenen ülkelerdeki tedarik zincirlerini geçici olarak engelleyebileceği, ayrıca yüksek nakliye maliyetlerinin enflasyon üzerinde baskı oluşturabileceği uyarısında bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak