Swedbank sakandalı

İsveç’in büyük bankalarından bir tanesi olan Swedbank’ın Baltık ülkelerinde kara para akladığı yönündeki iddialarının ardından polis bankayı basmıştı.

İsveç’in büyük bankalarından bir tanesi olan Swedbank’ın Baltık ülkelerinde kara para akladığı yönündeki iddialarının ardından polis bankayı basmıştı. Swedbank yönetimi kendisini kurtarmak için Genel Müdür Birgitte Bonnesen’in görevine son verdi.

Seda Şanlıer | İsveç

İsveç’in büyük bankalarından Swedbank’ın Baltık ülkelerinde kara para akladığı iddialarının ardından polis bankayı basmıştı. Swedbank yönetimi kendisini kurtarmak için Genel Müdür Birgitte Bonnesen’in görevine son verdi. Skandal patlamadan birkaç gün önce bazı yönetim kurulu üyelerinin hisselerini sattığı anlaşıldı. 15 en büyük hissedarın skandal patlamadan önce haberdar edildiği öğrenildi.

Banka’nın Genel Müdürü Birgitte Bonnesen garip bir zamanlamayla işten çıkarıldıktan sonra 21 milyon kronu aşkın para yatırıldı. İşten çıkarmanın, yönetim kurulu üyelerinin kendilerini kurtarma çabası sonucu meydana geldiği ve 21 milyon kron paranın da sus payı olduğu iddia edliyor.

Swedbank İsveç’in en eski ve büyük bankalarından birisi. Bünyesinde 15 bin insan çalıştırdığı iddia edilen Swedbank’ın adı daha önce başka skandallara da karışmış ama banka bu düzeyde bir sorun yaşamamıştı. Bu seferki sorunun Rusya kökenli bir para aklama sonrasında ortaya çıkması dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sadık Khan, Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçildi
Hamas, Gazze'de savaşı sona erdirmeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini duyurdu
"İsrail'in barışı reddeden tutumu tüm bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebilir"
Hamas'tan açıklama: "Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz"
İsveç'te Eurovision Öncesi İsrail Boykotu: Malmö'de Protestolar ve Güvenlik Endişeleri