SYRİZA'ya karşı meclis önünde eylem

Yunanistan'da binlerce gösterici, hükümetin ekonomi politikalarını ve kreditörlerin talep ettiği "kemer sıkma" önlemlerini protesto etti. Tüm İşçilerin Militan Cephesi'nin (PAME) çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi,...

Yunanistan'da binlerce gösterici, hükümetin ekonomi politikalarını ve kreditörlerin talep ettiği "kemer sıkma" önlemlerini protesto etti. 

Tüm İşçilerin Militan Cephesi'nin (PAME) çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi, meclisin bulunduğu Sintagma Meydanı'na yürüdü. 

Yunanistan gündemiyle dün gerçekleşen Avro Grubu toplantısından sonra gerçekleşen gösteride, Radikal Sol İttifak Partisi (SYRIZA) - Bağımsız Yunanlar (ANEL) hükümetiyle kreditörler arasındaki müzakereler de protesto edildi.

Aralarında öğrencilerin de bulunduğu eylemciler, "Korku yok, boyun eğmek yok, onurlu yaşam için mücadeleye devam" şeklinde slogan attı. Benzer bir gösteri de ülkenin ikinci büyük kenti Selanik'te gerçekleştirildi. 

Ülkenin uluslararası kreditörleri, kurtarma paketi karşılığında emeklilik maaşlarında kesintiler, vergi artışları ve sert mali hedefleri içeren reformlar talep ediyor. Müzakerelerde, uzlaşmazlık konularından biri de toplu iş sözleşmelerinde değişiklik ve işten çıkarmaların kolaylaştırılmasını öngören istihdam piyasası reformu.

Eylemden görüntüler:

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.