Tabka ve Menbiç''te Suriye Devleti memurları çalışmaya başladı

Suriye''nin Kuzeyinde DSG''nin elindeki Tabka ve Menbiç kentinde Suriye Devletine bağlı memurların barajlarda tekrar çalışmalara başladığı öğrenildi.

Suriye Devletine bağlı memurlar, Tabka ve Menbiç'te çalışmalara başladı. PYD Sözcüsü Ciwan Mustafa, daha önce barajlarda çalışan memurların yeniden Menbiç'e gelerek çalışmalara başladığını ifade etti.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre, Suriye Hükümeti'ne yakın El-Vatan gazetesi, Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Haseke kentinde Neşva Mahallesi'ni Suriye Ordusuna teslim ettiğini ileri sürdü. Suriye devletine yakın kaynaklar da Suriye Devleti ile DSG arasında son dönemlerde çeşitli anlaşmaların olduğunu belirtiyor. 

DSG kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Geçtiğimiz ayda Suriye Devleti ile DSG arasında 3 görüşme gerçekleşirken, geçen Salı günü de Kamışlı'da taraflar arasında önemli bir görüşme daha gerçekleştirildi.

Suriye'nin Kuzeyinde Haseke ve Kamışlı kentlerinde hem Suriye Ordusu'na bağlı askerler, hem de DSG'ye bağlı güçler bulunuyor. Kamışlı kentinde 3 mahallede Suriye Ordusu'na bağlı askerler ile devlet kurumları bulunuyor. Öte yandan, Kamışlı'da ordunun kontrolünde bulunan askeri havaalanın da da halka açık olduğu öğrenildi.

Halep kentinde ise Eşrefiye ve Şeyhmaksut Mahallesi YPG'nin kontrolünde bulunurken, YPG Mart ayında Halep'te 6 mahalleyi Suriye Ordusuna bırakmıştı.

Sputnik'in PYD kaynaklarından edindiği bilgilere göre ise Menbiç ve Tabka kentine 5 yılın ardından Suriye devletine bağlı memurlar yeniden yerleşti. Suriye Devletine bağlı memurların Tabka Barajında çalışarak halka hizmet edecekleri öğrenildi. Menbiç kentine geçen memurların ise Baraj ve elektrik bölümünde çalışacakları öğrenildi. Maaşlarını Suriye Devletinden alan memurların gelmesine Menbiç'te büyük bir askeri varlığı olan ABD'nin ise herhangi bir tepki göstermediği öğrenildi.

Sputnik'e konuşan ve Türkiye'nin PKK'nın Suriye uzantısı olarak değerlendirdiği Demokratik Birlik Partisi (PYD)'nin Sözcüsü Ciwan Mustafa, daha önce barajlarda çalışanların halka hizmet etmek için Tabka ve Menbiç'e gelerek yeniden çalışmaya başladığını doğruladı. 

'MEMURLARIN DÖNMESİ SURİYE'NİN DÖNDÜĞÜ ANLAMINA GELMİYOR'

Mustafa, "Suriye'nin kuzeyinde, özellikle de Rojava'da devlet kurumları vardı. Bu kurumlar halka hizmet veriyordu, halkın hizmet kurumlarıydı. IŞİD saldırıları nedeniyle Tabka ve Menbiç gibi şehirlerdeki kurumlarda çalışanlar ise çalıştıkları kurumları terk etmişti. IŞİD'in gitmesiyle birlikte ise çalışanlar tekrar kurumlarına dönüp halka hizmet vermeye başladılar. Devlet memurlarının dönmesi, Suriye devletinin döndüğü anlamına gelmiyor. Sadece şahsi olarak geliyorlar. Halka hizmet etmek için geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Suriye devleti ile herhangi bir anlaşma yapmadıklarını savunan Mustafa, şöyle devam etti "Bu tür anlaşma iddiaları rejime yakın medya tarafından yapılmaktadır. Biz sadece Kürtlerin sorunları için değil Suriye sorununun çözümü için de herkesle diyaloğa hazırız. Daha önce Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kürtlerle diyaloğa hazır olduğunu açıklamıştı ancak o açıklamaları sözde kaldı. Pratiğe yansımadı."

Suriye'de savaşın başlamasından bu yana Suriye devleti bütün memurların maaşını halen ödüyor. Yüzbinlerce memur işe gidememesine ve ülkede olmamasına rağmen maaşlarını alabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsveç'te süper zenginlerin sayısı neden artıyor?
Finlandiyalı genç bilgisayar korsanı Avrupa'nın en çok aranan suçlusuna nasıl dönüştü?
Eurovision’da bir şarkıcının Filistin kefiyesi ile sahneye çıkması tartışma yarattı
ABD, Refah saldırısı endişesiyle İsrail'e bir bomba sevkiyatını durdurduğunu açıkladı
Fed Yetkililerinin Ölçülü Duruşu ve Veri Takvimi Raporları, Yatırımcıların Risk İştahını Etkiliyor