Tacikistan'dan Türkiye'ye vize zorunluluğu getirildi

Rusya'da geçen ay meydana gelen IŞİD saldırısının ardından Türkiye, Tacikistan vatandaşlarına tanınan vizesiz seyahat imkanını sona erdirdi. Tacikistan da buna karşılık olarak artık Türk vatandaşlarından vize talep etme kararı aldı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rus basınına verdiği demeçte, Rusya-Türkiye ilişkilerinin Batı'nın müdahalesine maruz kaldığını ifade etti.

Yerhov, ABD ve Avrupa Birliği'nin Rusya ve Türkiye arasındaki anlaşmaları engellemekle kalmayıp, iki ülke arasındaki tüm ikili ilişkileri zayıflatmaya çalıştığını belirtti.

ULUSLARARASI İLETİŞİM NORMLARINA AYKIRI

ABD'nin Rusya ile işbirliği yapan Türk şirketlerini "terörize ettiğini" ve Washington'un bu şirketlere yönelik baskısının uluslararası iletişim normlarına aykırı olduğunu söyledi.

Rus büyükelçi, Rusya'dan Türkiye'ye yapılan ödeme transferleriyle ilgili sorunların hala devam ettiğini ve çözümüne yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Yerhov, Türk bankalarının "aşırı uyum" yöntemi uyguladığını belirterek, bu durumun süreci karmaşıklaştırdığını ve bazı ödemelerin gecikmesine veya engellenmesine neden olduğunu dile getirdi.

Rus şirketlerine seslenen Yerhov, ödeme konusundaki sorunları Ankara'daki Ticaret Temsilciliğine bildirmelerini ve uzmanlarla iletişime geçmelerini önerdiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

AYM'den isim değişikliği davaları için yeni karar!
Sosyal Medyada Büyük İlgi: Sokakta Ücretsiz Güneş Kremi Hizmeti!
Seks Fantezisi Ölümle Bitti: İngiliz Manken Seks Sırasında Hayatını Kaybetti!
Filenin Sultanları ikinci sınavından galibiyetle çıktı! İşte o başarı! İşte o karşılaşma!
Selen Görgüzel Sebebini Açıkladı!