Taha Akgül Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığa resmen talip oldu

Eski milli güreşçi Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı için aday oldu. 9 Kasım'daki seçimlerde güreşin eksikliklerini gidermeyi, kamp ve yarışma sayısını artırmayı ve federasyonu kurumsallaştırmayı hedefliyor. Destekçi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bak’ı gösterdi.

Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Üç yıl arayla düzenlenen federasyon başkanlığı seçimlerine katılan Akgül, 1 olimpiyat, 3 dünya ve 11 Avrupa şampiyonluğuyla dikkat çeken bir sporcu. 9 Kasım’da yapılacak seçimlerde başkanlığa aday olan Akgül, Türk güreşinin eksikliklerini araştırdığını ve idari bina eksikliği, alt yapı desteğinin azalması gibi sorunları gündeme getirdi. 

Akgül, kamp ve yarışma sayılarının artırılması gerektiğine dikkat çekti ve daha dinamik, uluslararası güreşi iyi bilen hocalarla çalışma sözü verdi. Ayrıca, güreş liglerinin statüsünü değiştirip sponsor bularak ödül ve destek sağlamayı planlıyor. 

Seçilirse federasyonun kurumsallaşması, liyakatli kadrolarla çalışma ve Türk güreşini daha ileriye taşıma hedefinde olduğunu vurguladı. Ayrıca, Akgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın desteklerinin önemli olduğunu belirtti ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin idari bina ve salon sözünü verdiğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.