Taha Akyol: Yerli ve milli?

"Politikaların iyi mi, kötü mü sonuç vereceğini tahlil ederken, doğru ölçü “yerli ve milli” kavramı değildir. Uhrevi veya ideolojik etiketler değildir''

Gazeteci Taha Akyol, iktidarın sıkça kullandığı "yerli ve milli" kavramına ilişkin olarak dış politikaya işaret etti ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli ve milli bir politika izlediği için mi dış politikada Türkiye yalnızlığa sürüklendi? Bu yüzden mi Türkiye çok cephede diplomatik savaş vermek zorunda kalıyor?" diye sordu. 

Akyol, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Politikaların iyi mi, kötü mü sonuç vereceğini tahlil ederken, doğru ölçü “yerli ve milli” kavramı değildir. Uhrevi veya ideolojik etiketler değildir.

Doğru ölçü rasyonel tahlil metotlarıyla düşünmek ve konu hakkındaki bilimsel verilere, tecrübelerle oluşmuş ilkelere uygunluk veya aykırılıktır.

‘Yerli ve milli’ elbette değerli bir kavramdır… Toplulukları uluslaştıran kültürel unsurların başında yerli, tarihsel, milli değerler, gelenekler, kurumlar, hatıralar, duygular birinci planda gelir. Bu değerleri politika etiketi haline getirmek hem bu değerleri yıpratıyor, mesela 'din buysa…' söylemi yaygınlaşıyor… Hem yanlışların üstünü örterek düzelmesini zorlaştırıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor