Tahin helvasında gizli tehlike: Salmonella tespit edilen BURAM helvasını iade edin!

Almanya merkezli Buram GmbH, BURAM markasıyla satılan tahin helvasının bazı partilerinde Salmonella bakterisi tespit edilmesi üzerine ürünü geri çağırdı. 13.12.2025 son kullanma tarihine sahip ürünleri satın alan tüketicilerin, ürünleri aldıkları marketlere iade edebilecekleri duyuruldu.

Almanya merkezli Buram GmbH, BURAM markası altında satışa sunduğu tahin helvasının bazı partilerinde Salmonella bakterisi tespit edilmesi nedeniyle ürünü geri çağırma kararı aldı. 13 Aralık 2025 son kullanma tarihli olan bu ürünler, vanilyalı susam ezmesi ile yapılan tahin helvası olarak 350g ve 700g'lık ambalajlarda satışa sunuldu.

TÜKETİCİLER UYARILDI

 

Yetkililer, Salmonella riski nedeniyle tüketicilerin 13.12.2025 son kullanma tarihine sahip bu tahin helvalarını tüketmemesi konusunda uyarıda bulundu. Artı49 haberine göre, bu ürünleri satın alan tüketiciler, ürünü aldıkları marketlere iade ederek bedelini geri alabilecek.

GERİ ÇAĞRILAN ÜRÜNÜN DETAYLARI

Geri çağrılan ürünlerin detayları ise şu şekilde açıklandı:

  • Ürün Adı: BURAM Tahini Helva (Halva mit Vanille)
  • Ambalaj Ağırlığı: 350g ve 700g
  • Marka: Buram
  • Son Kullanma Tarihi: 13.12.2025
  • Parti Numarası: SH2308

SALMONELLA'NIN SAĞLIĞA ETKİLERİ

Salmonella bakterisi, özellikle bağırsak sistemine zarar vererek karın ağrısı, ishal ve kusma gibi belirtilere yol açabiliyor. Bu bakteriye maruz kalan kişilerde belirtiler genellikle birkaç saat veya gün içinde ortaya çıkarken, enfekte olan bazı kişilerde hastalık hemen anlaşılmayabiliyor. Risk grubundaki bireyler, özellikle çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf kişiler, bu bakteriden daha ciddi etkilenebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.