Tahliye Edilen Sıla Doğu Cezaevi Önünde Sinir Krizi Geçirdi: "Dilan" Diye Bağırarak Ağladı!

Kara para aklama, suç örgütü kurma ve vergi kaçırma gibi suçlardan tutuklanan Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu, tahliye edildi. Sıla Doğu, cezaevi önünde sinir krizi geçirerek "Dilan" diye bağırarak ağladı.

Dilan Polat ve kardeşi, Kasım ayından bu yana kara para aklama gibi suçlardan hapse atılanlar arasında yer alıyor.

Dün Dilan Polat davasında çığır açan bir gelişme yaşandı. Kız kardeşi Sıla Doğu ve kardeşi Can Doğu'nun serbest bırakılmasına karar verildi.

DİLAN POLAT VAKASINDA ŞOK!

Bugün cezaevinden çıkan Sıla Doğu sinir krizi geçirdi. Gazete'nin haberine göre, aylar sonra cezaevinden çıkan Sıla Doğu, ağabeyi Dilan Pola'nın tahliye edilmediğini öğrenince sinir krizi geçirdi. Ağlayan ve "Dila" diye seslenen Sıla Doğu'yu yakınları güçlükle sakinleştirebildi.

Dün her ay eşler Dila ve Engin Polat ile aralarında Polat'ın kardeşleri Sıla ve Can Doğu'nun da bulunduğu kişilerin tutuklanmaları değerlendirildi. 4. Sulh Ceza Hakimi Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün ve Alper Kürşat Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Öte yandan hükümet, aralarında Dilan Polat'ın kız kardeşi Sıla Doğu ve Can Doğu'nun da bulunduğu tutukluların tutuksuz yargılanmasına izin verdi. Gelişmenin ardından Sıla Doğu'nun avukatı Sibel Bozkulak, sosyal medya Instagram hesabından bir mesaj paylaşarak, "Müvekkilim Sinem Sıla Doğu tahliye kararı almıştır."

1. İstanbul'un 6 ilinde kasım ayında başlayan ve devam eden operasyonlar sonucunda aralarında Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da bulunduğu 24 şüpheli tutuklandı. Aramalarda dijital materyaller ve defterlere el konulurken, aralarında Polat çiftinin de bulunduğu şüpheliler hakkında MASAK ön soruşturma dosyası düzenlendi.

Raporda, tasfiye edilen 3 şirketin aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura gönderilerek 200 milyon lira para aktarıldığı belirtildi. Aile bireylerine ait şirketler arasında aktarılan paranın, daha sonra Engin Polat'a ait Milda Gayrimenkul'e gayrimenkul ve araç alımında kullanıldığı ortaya çıktı. İstanbul Mali Suçları Önleme Kurumu ekipleri, şüphelileri tespit ederek 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Aralarında Dilan ve Engin Polat'ın da bulunduğu 16 şüpheli tutuklandı, 27 şirkete kayyım atandı. Ayrıca Dilan Polat'ın 2019 yılında sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraftaki kişilerin kimlikleri belirlenerek soruşturmaya dahil edildi ve sosyal medya fenomenlerine seyahat yasağı getirildi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.