Tahran, İran'daki 'başörtüsü' direnişine karşı harekete geçti: Yüz tanıma teknolojisi

Kadınların sosyal anlamda haklarının kısıtlandığı İran'da tepki çekecek bir uygulama daha hayata geçiriliyor.

İranlı yetkililer toplu taşıma ve benzeri kamusal alanlarda kadınların başörtüsü takma zorunluluğuna uyup uymadıklarını denetlemek için yüz tanıma teknolojisi ve gözetleme sistemlerinin kullanılacağını açıkladı.

İran'da kadınların başörtüsü zorunluluğunu protesto etmek için kamusal alanlarda başörtülerini çıkartarak çektikleri fotoğraf ve videolarına karşı Tahran harekete geçti.

İranlı yetkililer toplu taşıma ve benzeri kamusal alanlarda kadınların başörtüsü takma zorunluluğuna uyup uymadıklarını denetlemek için yüz tanıma teknolojisi ve gözetleme sistemlerinin kullanılacağını açıkladı.

İranlı kadınlar uzun bir süredir başörtüsü zorunluluğunu protesto etmek için kamusal alanlarda başörtülerini çıkartarak çektikleri fotoğraf ve videolarını sosyal medyada paylaşıyordu.


İRAN LİDERİ REİSİ 15 AĞUSTOS'TA KARARNAME YAYINLAMIŞTI
İran Ahlak Yayma ve Ahlaksızlığı Önleme Merkezi Sekreteri Salih Haşemi Golpayegani, başörtüsü zorunluluğuna uymayan kadınların tespit edilip cezalandırılması için kamusal alanlarda ve toplu taşımada yüz tanıma teknolojisini içeren gözetim sistemlerinin kullanılacağını açıkladı.

İran Devlet Başkanı Reisi 15 Ağustos’ta yayımladığı bir kararnamede, tesettür kuralının kadınların sosyal medyada yayımlanan görüntüleri için de geçerli olduğunu belirtmiş, bunun üzerine ülkenin birçok yerinde kurala karşı gelen kadınlar başörtülerini çıkartarak çektikleri fotoğraf ve videolarını sosyal medyada paylaşmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kadın Haberleri

Eski eşi tarafından bıçaklanan kadın isyan etti: ‘Bu adamı nasıl serbest bırakırsınız?’
Manisa'da kadın cinayeti: Eşini tüfekle öldürüp intihar etti
Kasiyerlik yapan 35 yaşındaki Şeyda Ateş 42 erkek rakibini geride bırakıp, muhtar oldu
Ayşenur Bedel ölümünde şok savunma: Kuma gelmeyi reddetti
Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü